Categories Kosa

Što učiniti s kosom kad je vani nesnosno vruće?

Svi jako dobro znamo sljedeći scenarij: netom nakon što operemo kosu, nahranimo je uljima i osušimo je fenom te stiliziramo, ona je glatka i sjajna, kao da su je tretirali profesionalci svojim čarobnim prstima. Postojanost je na razini za vrijeme pripremanja i nanošenja make-upa, no sve pada u vodu nakon što tri minute provedemo vani, na užarenom asfaltu.

Scenarij je to koji se, kad je riječ o kosi, ponavlja iz ljeta u ljeto. Visoke temperature zahvaljujući kojima se kosa lijepi po vratu, kosa koja pada po leđima i zbog koje nam je par stupnjeva toplije, ali i vlaga koja nam poremeti plan o sjajnoj i glatkoj kosi čim kročimo na ulicu samo su neke od boljki koje sa sobom nose vrući ljetni mjeseci. Ako prirodno nemate gustu, tešku kosu koja jako dobro podnosi vlagu i vrućinu, vjerujemo da vam malo koji preparat uistinu pomaže, pa cijela ova beauty borba vrlo vjerojatno završi na kosi svezanoj u punđu. I to je sasvim OK. No, želite li ili pak trebate za neku priliku ipak nešto elegantniju frizuru, prikupili smo nekoliko ideja za frizure tijekom ljetnih vrućina te vam ih donosimo u nastavku.

Visoka punđa

Najjednostavnija ljetna frizura bit će punđa svezana na vrhu glave, uz dva nehajno puštena pramena sa strane. Za ženstveni dojam i pomalo “španjolski look” koristite veću gumicu popularnu 80-ih godina, poznatu pod imenom “scrunchie”. Možda se Carrie Bradshaw svojedobno zgražavala nad idejom o “scrunchie”, no ovaj se detalj nedvojbeno vratio na velika vrata posljednjih mjeseci.

Koristite ukosnice

Srećom, ove su sezone iznimno popularne velike špangice, pa ih iskoristite kako biste kosu maknuli s lica. Možete ih nositi nekoliko, ali i samo jednu veću, za elegantni look. Birati možete između mnogobrojnih modela, poput akrilnih, metalnih, bisernih…

Niska punđa

Bilo da je ona zalizana ili pak opuštena, s uvojcima koji iz nje nehajno ispadaju, niska punđa je vječni favorit.

Iskoristite rajf, traku ili turban

Idealni za djevojke koje ne žele trošiti previše vremena na stiliziranje kose, rajfovi i trake će omogućiti micanje kose s lica, zbog čega ćemo “prodisati”. S druge strane, turban će biti idealan za plažu i neformalne ljetne situacije. Jedino što moramo jest prilagoditi ga obliku glave te isprobavanjem doći do looka koji nam odgovara.

Marama za romantičarke

Još jedan favorit kad je riječ o ljetnim frizurama jesu marame. Zavežite ih oko punđice, njima omotajte gumicu kojom ste napravili rep… Neodoljiv francuski chic!

Uvojci bez uporabe aparata

Volite li raspuštenu kosu ili određena situacija zahtijeva ovakvu frizuru, a pritom volite blage valove u kosi, zaboravite na korištenje pegle za kosu. Lagane uvojke napravite pomoću punđice koju ćete ostaviti preko noći.

Foto: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu