Categories Fitness

OVOLIKO MORATE IZDRŽATI U PLANKU da biste postigli vidne i dobre rezultate

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Izdržaj je jedna od vježbi koja se radi u gotovo svim teretanama na gotovo svim stranama svijeta. Fitness stručnjaci kažu da plank definira mišiće ruku, leđa i trbuha.

Profesor biometrije kralježnice na Sveučilištu Waterloo u Kanadi, Stuart McGill, tvrdi kako je samo 10 sekundi sasvim dovoljno da se postignu rezultati.

“Nema nikakve koristi od dugih izdržaja, osim ako ne želite oboriti nekakav rekord”, rekao je Stuart McGill za britanski “Telegraph”.

“Svaka osoba treba raditi izdržaj u trajanju od 10 sekundi, međutim, ako želite dobro zategnutu pozadinu i mišiće leđa, onda ovu vježbu radite u tri serije”, savjetuje McGill i dodaje da je na programu “Big 3” radio godinama i da zaključak nije izveden na osnovi samo jedne studije.

Profesor McGill radio je 30 godina kao profesor biomehanike kralježnice na Sveučilištu u Waterloou, a njegov laboratorij postao je poznato odredište za olimpijske i profesionalne sportaše iz cijelog svijeta koji se bore s bolovima u leđima. Profesor McGill također upozorava kako je kralježnica ranjivija ujutro pa je savjetovao da budete oprezni ako vježbe radite tada. McGill kaže da je bol u kralježnici jedan od najčešćih uzroka invaliditeta u svijetu te je zbog toga trebate čuvati i ne opterećivati je bez potrebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu