Categories Fitness

OVIM PUTEM POSTANITE FIT iako istinski mrzite vježbanje

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Ako biste radili bilo što umjesto vježbanja, ovo je tekst za vas. Također, ako redovno odgađate početak vježbanja zbog pretoplog ili prehladnog vremena, zato što su vam omiljene tajice u pranju ili jer je vani mećava, a ustvari pada tek nekoliko pahuljica snijega, nisu sve nade izgubljene… Još uvijek se možete dovesti u formu.

Prošetajte svakih pola sata

Istraživanja su pokazala da je predugo sjedenje povezano s rizikom od preuranjene smrti, a stručnjaci ističu da bi bilo idealno prošetati barem svakih pola sata.

Osim ovih drastičnih rezultata prekomjernog sjedenja, ono je povezano i s nedostatkom kondicije, bolovima u kralježnici, kao i lošom cirkulacijom.

Šetajte minimalno pola sata ili intenzivno čistite kuću

Ne, blistav dom vam sigurno neće osigurati vitku liniju, ali intenzivno čišćenje vam može pomoći da ostanete u kondiciji. Što to točno znači? Umjesto da potrošite pola dana na sređivanje dnevnog boravka i kupaonice, odradite to što je moguće brže. Zadajući si što brži tempo, osigurat ćete aktivaciju brojnih mišića.

No ako vam je draži boravak na svježem zraku, već i samo pola sata šetnje imat će pozitivan utjecaj na vašu psihu, zdravlje, ali i kondiciju.

Vježbajte dok gledate omiljenu seriju

Čak i ako je gledate udobno smješteni na kauču, uvijek možete uključiti neke od fora vježbi za noge koje ćete lako pronaći na YouTubeu ili Instagram profilima brojnih fitness trenera.

Ako nemate dovoljno koncentracije, vježbe možete izvoditi i tijekom reklama.

Isključite se iz virtualnog svijeta

Preporučljivo je barem sat vremena prije spavanja isključiti mobitel, laptop i ostala čuda tehnologije koja vam odvlače pažnju i drže vas dulje budnima. Naime, takav raniji odlazak na spavanje vrlo brzo će rezultirati povećanjem energije, a potom vjerojatno i motivacijom za vježbanje za koje ste inače preumorni.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu