Categories Fitness

OVAJ DIO DANA NAJBOLJI JE ZA VJEŽBANJE prema tvrdnjama znanstvenika

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Koji dio dana odabrati za trening pitanje je oko kojega čak i stručnjaci imaju podijeljeno mišljenje.

Lara Carlson sa Sveučilišta New England kaže kako mnoga istraživanja idu u prilog jutru.

“Postoji istraživanje koje je pokazalo se da jutarnji tipovi osoba imaju niži krvni tlak tijekom dana i bolje spavaju”, izjavila je profesorica Carlson.

“Oni koji vježbaju ujutro se dugoročno bolje pridržavaju redovite tjelovježbe”, kaže Stephen Ball, profesor sa Sveučilišta Missouri.

“Mnogi čekaju da počnu vježbati dok ne uđu u novu rutinu. Smatraju da se moraju dobro naspavati kako bi se ranije probudili odmorni i spremni za vježbanje. Tako samo odugovlače. Počnite vježbati ujutro čak i ako se niste naspavali. Tako ćete izmoriti tijelo i navečer ranije otići u krevet”, savjetuje Sarah Sellers, čiji treninzi počinju u 4 sata ujutro.

S druge strane, dio istraživanja kaže kako je bolje vježbati poslijepodne. U časopisu “Journal of Sports Science” objavljen je rezultat koji kaže da su oni koji vježbaju između 16 i 20 sati pokazali bolju snagu u usporedbi s onima koji su vježbali u neko drugo doba dana.

“Vjerojatnije je da ću donositi zdravije izbore poput toga da pijem vodu i vježbam umjesto da se opuštam pred televizijom uz čašu vina”, kaže Jennifer Indig koja vježba odmah nakon posla, a tek se onda tušira i ima vremena za igru s djecom.

Zbog toga je zaključak vrlo jednostavan, prema stručnjacima. Najbolje vrijeme za tjelovježbu je kad god imate vremena.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu