Categories Fitness

OTKRIVAMO VAM najveće zablude vježbača početnika

Ako je vježbanje jedna od vaših novogodišnjih odluka, onda je ovo članak kao stvoren za vas.

Mnogi ljudi krenu vježbati od Nove godine, a ako ste i vi jedna od takvih osoba, onda biste ove tri stvari trebali znati jer radi se o najčešćim zabludama koje imaju vježbači početnici.

1. Znoj je mjerilo sagorijevanja masnoća

Mnogi vježbači početnici prvo krenu s kardiovježbama, misleći kako će tako najbolje otopiti salo, a tek nakon toga počinju vježbati s utezima. Ne! Prava je istina kako vas vježbe s utezima mogu puno brže dovesti u zavidnu tjelesnu formu od kardiovježbi jer takve vježbe troše puno kalorija, a ono najbolje jest što se kalorije nastavljaju trošiti i satima nakon treninga te vam se istovremeno stvaraju mišići.

2. Za čvrst trbuh treba raditi puno trbušnjaka

Kako biste imali ravan i čvrst trbuh te pločice na njemu najvažnije je da istopite sloj masnih naslaga koje se nalaze između mišića i kože trbuha, a to nećete postići ako izvodite samo trbušnjake.

3. Trbušne mišiće treba vježbati svaki dan

Apsolutno ne jer brojnim drugim vježbama itekako vježbate trbušne mišiće te ih također činite jačima. Najuspješniji fitness stručnjaci ne vježbaju trbušne mišiće više od dva puta tjedno jer i njima je potreban odmor, kao i ostalim mišićima.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu