Categories Beauty news

STVARI KOJE SVI RADITE, a uzrokuju bore na vašem licu

Savjeti kojih se trebamo pridržavati ako želimo mladoliko lice bez bora na svakom su koraku. Trebamo upotrebljavati kremu oko očiju, retinol poslije 40. je must, a sveto pravilo skidanja šminke prije spavanja ne smijemo prekršiti čak ni nakon najzabavnijeg izlaska (nakon kojeg smo često u iskušenju otići ravno u krevet). No čak i ako se religiozno pridržavate ovih pravila, to ne znači da ste “sigurni”. Pokreti koje radimo svaki dan i koje smatramo potpuno bezazlenima, dugoročnim ponavljanjem mogu biti krivci za pojavu bora. Mi vam donosimo njih četiri.

Stavljanje šminke
Sljedeći put kada nanosite sjenilo, maskaru ili tuš, zastanite i pogledajte izraz lica koji ste napravili. Većina nas pri stavljanju šminke kriva je za svakojake grimase, od široko razjapljenih usta do podizanja obrva koje boraju kožu čela. Ove pokrete radimo nesvjesno, no nakon nekog vremena koža će ih zapamtiti, a linije će ostati čak i kada lice miruje.

Koristite slamku
Kada koristite slamku za ispijanje osvježavajućih pića, radite isti pokret ustima kao i pušači. Što više stisnete usta i što jače napinjete usne mišiće, linije se dublje urezuju u lice. Raznobojnim veselim slamkama teško je odoljeti, no najbolje je da u čaši ipak ostanu samo dekoracija.

Gledanje u mobitel
“Tehnološki vrat” termin je koji se koristi za bore na vratu koje smo zaradili stalnim gledanjem u naše pametne telefone. Obratite pozornost na nabore koji se pojave kada surfate društvenim mrežama ili čitate ovaj članak. Spuštanjem glave prema mobitelu boramo vrat, a upravo je to dio tijela koji će prvi izdati naše godine.

Nosite pogrešne dioptrijske naočale
Ako sami sebe često uhvatite u škiljenju, ne štetite samo vašem vidu, nego stvarate i one male, sitne borice oko očiju. Škiljenje će postupno dovesti do bora, zato obratite pozornost na razlog zbog kojeg škiljite. Ako su to preslabe dioptrijske naočale, zamijenite ih, a ako je razlog sunce, prije nego što izađete van, jednostavno nemojte zaboraviti ponijeti sunčane naočale.

Navedene pokrete, naravno, ne možemo u potpunosti izbjeći, ali ih možemo smanjiti. Umjesto na slamku, u svome piću uživajte ravno iz čaše, redovite provjeravajte vid i odložite mobitel kada je god to moguće. Ako je “biti na telefonu” dio vašeg posla, pokušajte ga držati u razini očiju svaki put kada provjeravate e-mail (khm, ili možda Instagram). I zadnje, ali ne manje bitno, uložite u kvalitetne proizvode za njegu kože. Posvetite pozornost etiketama na poleđini proizvoda i potražite snažne sastojke koji će vašim borama reći zbogom.

anigif_enhanced-32694-1417516007-1

IZVOR: JOLIE.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu