Categories Beauty news

PRI ODABIRU HIGHLIGHTERA posebno obratite pozornost na ove stvari

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Već nekoliko godina highlighteri su neporecivo najpopularniji komad šminke. Sigurno vas je barem jednom toliko osvojila pigmentiranost i blještavilo highlightera da ste na kraju nanošenja mogle konkurirati disco kugli. Isto tako vjerujemo kako postoji nekolicina vas koje nije zahvatilo ovo “sjajno ludilo” te kako je sve što želite zdravi, prirodni sjaj kože.

Kojoj god skupini pripadali, važno je znati odabrati pravi highlighter za vas. Pravilo koje vrijedi za sve je ono o stapanju nijanse highlightera s vašim tenom. Bio blještav ili suptilan, ne želite da vam cjelokupan make-up uništi preružičasti ili prezlatni trag highlightera. Želite postići sjaj koji će naglasiti ono najljepše na vašem licu, ali ne želite da se vide početak i kraj linije highlightera.

Ako pripadate “manje je više” skupini, svakako obratite pozornost na veličinu čestica highlightera. Izuzetno je bitno da on bude jako dobro mljeven, da se čestice gotovo ne vide. Ako birate tekući highlighter ili onaj u sticku, odaberite onaj koji je u potpunosti homogen. Laganim nanosom takvog highlightera postići ćete baš onakav prirodan i zdrav sjaj kakav želite.

Ako ste, pak, član “što više to bolje” tima, onda želite highlighter koji će vašoj koži pružiti mokri izgled. Izbjegavajte highlightere s vidljivim šljokicama, a odaberite one koji u pakiranju imaju metallic odsjaj. Ako se odlučite za tekuću ili stik verziju, najprije provjerite koliko se dobro razmazuju.

Osim samog highlightera, bitan je odabir četkice za nanošenje. Ako je proizvod visokopigmentiran, odlučite se za fan četkicu koja će zbog svog lepezastog oblika ravnomjerno raspršiti čestice highlightera baš tamo gdje želite zasjati. Ako se radi o malo suptilnijoj verziji, odaberite manju čupavu četkicu koja će zahvatiti veću količinu proizvoda od fan četkice i lijepo stopiti highlighter s ostatkom vaše šminke. U slučaju da se odlučite za tekući highlighter, najbolji rezultat ćete ostvariti ako ga lagano utapkate prstima na lice.

Pripazite jedino da ga nanesete prije svih proizvoda u prahu kako bi se u potpunosti stopio s vašom kožom i podlogom koju ste prethodno nanijeli.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu