Categories Beauty news

NAUČITE PREPOZNATI lažni make-up na internetu prije kupovine

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

YouTube tutorijali u kojima popularne make-up visažistice vješto barataju skupocjenom šminkom koja može doseći cijenu od čak 250 dolara, popularniji su nego ikad. Gledajući ih mnogi požele isto, ali u većini slučajeva ne mogu ih si priuštiti.

Iz takvog se trenda rodila nova industrija odnosno kvaziindustrija lažne šminke koja oponaša luksuzne brendove, a prodaje se po smiješnim cijenama. Tako se, primjerice, na popularnim online shopovima fake Anastasia Beverely Hills paleta sjenila prodaje za cijenu od 8 dolara, a original stoji 42 dolara.

Zvuči kao savršena prilika za kreirati zaigrane, sofisticirane ili ekecentrične lookove, ali sve ima svoje.

Rizik kupovanja lažne šminke

Lažna šminka može imati goleme posljedice po vaše zdravlje. Istraživanje koje je provela tvrtka MAC otkrilo je da lažna šminka sadrži tragove štakorskog izmeta, kancerogenih tvari i ljudskog otpada.

U cijelu se “aferu” uključio i američki FBI, čija je studija dokazala tragove raznih bakterija, aluminija i otrovnih tvari poput arsena i berilija.

Među najopasnijim elementima pronađenim u lažnim brendovima je olovo koje utječe na sve organe u tijelu, a mozak je najosjetljiviji na učinke tog elementa.

Kako prepoznati lažnu šminku?

Ako ste naručili šminku s interneta, a niste sigurni je li lažna ili nije, obratite pozornost na sljedeće:

  • analizirajte logo
  • provjerite font na pakiranju
  • provjerite reputaciju prodavača
  • ima li proizvod naljepnicu s popisom sastojaka?

Najveće upozorenje jednostavno može biti i sama cijena po kojoj se “luksuzni brend” prodaje, pa pripazite što kupujete kako ne biste izazvali brojne zdravstvene tegobe.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu