Categories Beauty news

DO SAVRŠENE MANIKURE u samo pola sata

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Svaka žena želi imati lijepe i njegovane nokte, a da biste to postigli, ne morate stalno odlaziti na manikuru u beauty salone. U samo pola sata i nekoliko koraka vaši nokti će izgledati kao da ih je uredio profesionalac.

Prvi korak je uklanjanje laka s noktiju. Nakon toga, napunite posudu toplom vodom i držite ruke unutra nekoliko minuta tako da omekšaju nokti i kožica oko noktiju. Ruke osušite, a nakon toga nanesite posebno sredstvo za omekšavanje kožice oko noktiju i lagano štapićem potisnite kožicu prema natrag. Ako nemate posebno sredstvo namijenjeno omekšavanju kožice, možete se poslužiti nekom masnijom kremom.

Kako biste ih oblikovali (ali i spriječili pucanje) turpijajte nokte u željeni oblik. Da biste se riješili nepravilnosti na površini nokta, polirajte ih posebnom turpijom. Pri tome morate biti oprezni da ne skinete preveliki sloj, čime biste oštetili nokat.

I sad dolazi najzabavniji dio – lakiranje. Prije laka u boji, nanesite bazni lak koji će spriječiti da nokat požuti (posebno ako najčešće koristite lakove u žarkim bojama). Nakon što se baza osuši, nanesite lak u boji, pustite da se osuši prvi sloj, a zatim nanesite još jedan. Na kraju premažite nokte nadlakom, a da biste spriječili eventualna oštećenja, odlična je opcija korištenje sredstva za brzo sušenje laka.

IZVOR: JOLIE.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu