Categories Zanimljivosti

JUTARNJA RUTINA zbog koje će vam svaki dan biti izvrstan

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Svako jutro možete poboljšati uz nekoliko malih promjena koje će utjecati pozitivno na cijeli dan koji slijedi. Znanstvenici tvrde da svoj odnos prema sebi i drugima te raspoloženje ovisi o tome na kakav način započnete jutro. Stoga, umjesto surfanja po svim društvenim mrežama, znanstvenici preporučuju 27-minutnu rutinu koju je lako uklopiti u svoj dan.

Pisanje – dvije minute potrebne su vam za jutarnju rutinu zahvalnosti za koju mnogi kažu da će vam promijeniti život. Nakon disanja, uzmite papir i olovku i napišite tri stvari za koje ste iskreno zahvalni. Na taj način “učimo” mozak da se skoncentrira na pozitivne stvari u životu odnosno “reprogramiramo” ga da se lakše nosi s lošim događajima.

Učenje – 20 minuta posvetite učenju nečeg novog. To možete učiniti sami proučavajući internet ili čitajući knjigu ili časopis, a možete ući u razgovor s nekim i otkriti nešto novo. U tih 20 minuta možete proširiti svoje znanje, ali i učvrstiti odnos s nekom osobom, a oboje djeluje na vaš osobni rast i razvoj. Psihologinja Vanessa King za Psychologies tvrdi da je učenje novih stvari baza za naš blagostanje.

Vježbe disanja – kako biste uklonili stres i bili spremniji za izazove koji dolaze, uzmite si pet minuta za vježbe disanja. Posebne vježbe disanja imaju blagotvorni učinak na mentalno i fizičko zdravlje. Disanje je povezano s parasimpatikusom koji djeluje na odmaranje i probavu. Prema Emmi Seppäli, profesorica sa Sveučilišta na Stanfordu, disanje je izravno povezano s emocijama pa ih putem njega možemo kontrolirati.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu