Categories Zanimljivosti

JESU LI ZBILJA MUŠKARCI KOJI NOSE BIJELE MAJICE ženama najprivlačniji?

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Zgodan muškarac privlači poglede baš kao i zgodna žena, no i u tom slučaju odjeća igra ključnu ulogu – dok bi neki pomislili da je riječ o trenirci ili, nasuprot tome, elegantnom odijelu, istraživanje je pokazalo drukčije: muškarci su ženama najprivlačniji kad nose bijele majice.

Žene u istraživanju, u dobi od 18 do 25 godina, imale su zadatak na osnovu fotografija muškaraca ocijeniti njihovu privlačnost.

Rezultati su pokazali da su sudionice istraživanja najviše ocjene dale onima koji su nosili bijele majice, a zanimljivo je da nisu imali savršen oblik tijela, poput isklesanih trbušnjaka i izraženih mišića ruku i ramena.

One su zanemarile estetiku te su ih privukli oni muškarci koji nisu imali idealne proporcije, ali su nosili bijele majice.

Prema tome, kad nose bijelu majicu, muškarci su privlačniji ženama za čak 12 posto, a tajna se krije u optičkoj iluziji – ova boja vizualno širi ramena i sužava struk, a u prvi plan stavlja V oblik tijela.

“Bijele majice na muškarcima poboljšavaju percepciju o zdravstvenom stanju, kao i samoj privlačnosti onih koji ih nose. Naravno, postoje individualni ukusi, ali ovo istraživanje pokazalo je kako moda može imati pozitivan ili negativan utjecaj na percepciju atraktivnosti i zdravlja ljudi”, istaknuli su istraživači.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu