Categories Uradi sama

RECEPTI S GLINOM za glatku i čistu kožu! Uvjerite se sami!

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Glina je dobro sredstvo za detoksikaciju kompletnog organizma, pa tako i kože. Od gline možete raditi maske, obloge, kupke i kozmetiku, a možete i liječiti bilo koju kožnu tegobu, bolove u kostima i zglobovima.

Tople kupke s glinom čiste organizam od toksina i teških metala. Ona jača i štiti zube, zbog čega je česti sastojak prirodnih pasta za zube. Prije uporabe ne smije doći u kontakt s vlagom i metalnim predmetima.

Kod tretmana s glinom koristite plastično, drveno, porculansko ili drugo nemetalno posuđe. Ako ju koristite za tretiranje kožnih bolesti, tada je kombinirajte samo s vodom.

Tretmani s glinom

  1. Maska za lice

Osnovni tretman s glinom za lice sastoji se od gline i vode ili jabučnog octa. Ovisno o tipu gline ponekad je potrebno više, a ponekad manje tekućine. No, umjesto vode ili octa, možete koristiti i neku drugu tekućinu – čaj, cvjetne vodice, mlijeko.

Maske, ovisno o tipu i potrebama kože, možete obogatiti raznim vrijednim sastojcima poput voćnih sokova, zobi, Aloe vera gela, eteričnih ulja ili meda.

Ova maska pomaže nahraniti vašu kožu, te ju dubinski očistiti i vratiti joj prirodan sjaj i elastičnost.

Priprema:

Pomiješajte 1 malu žlicu gline i 1 malu žlicu jabučnog octa.

Primjena:

Nanesite masku na lice i držite 15 minuta. Dobro isperite lice, a zatim nanesite kremu.

Koristite ovu masku dva puta tjedno ako imate problematičnu kožu. Za druge tipove kože dovoljan je jedan tretman tjedno. Tijekom tretmana može se pojaviti osjećaj pulsiranja i zatezanja, a nakon tretmana crvenilo, koje traje oko pola sata.

  1. Glinom protiv neugodnih mirisa

Detoksikacija pazuha glinom pomaže u izvlačenju toksina i uklanjanju neugodnih mirisa. Posebno se preporučuje onima koji upotrebljavaju komercijalne dezodoranse. Ti dezodoransi sadrže aluminijev klorid, koji se u mnogim studijama smatra uzrokom rakom dojke. Detoksikacija glinom preporučuje se i muškarcima i ženama. Ako imate ozbiljnih problema sa znojenjem, primjena ovog recepta može vam značajno pomoći kod tog neugodnog problema.

Priprema:

Pomiješajte 2 jušne žlice bentonit gline, 2 jušne žlice jabučnog octa i 2 jušne žlice vode.

Primjena:

Smjesu nanesite pod pazuhe. Pola pod jedan, pola pod drugi. Ostavite da djeluje 15 minuta, a ako imate osjetljivu kožu, 5 minuta. Koristite 1 – 2 puta tjedno.

  1. Kupka od francuske gline

Priprema:

Pripremite vodu za kupanje pa u nju ubacite šalicu zelene francuske gline i šalicu himalajske soli.

Primjena:

Namačite se 15 minuta u kupki s glinom, a zatim dobro istuširajte.

  1. Detoksikacija vlasišta

Priprema:

Pomiješajte ¾ šalice rhassoul gline s čajem od koprive kako biste dobili glatku pastu.

Primjena:

Nanesite pastu po cijelom vlasištu, a zatim glavu pokrijte kapom za tuširanje. Držite kapu na glavi sat vremena i povremeno poprskajte čajem kako se maska ne bi osušila. Zatim dobro isperite kosu, a zadnje ispiranje napravite s mješavinom od 1 dl jabučnog octa i 4 dl vode.

Glina je sastojak koji čisti organizam i kožu. Ovaj tekst sadrži četiri recepata koji uključuju recept za masku za lice, recept protiv neugodnih mirisa, recept za kupku i posljednji, recept za detoksikaciju vlasišta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu