Categories Uradi sama

Pet načina kako možete upotrijebiti omekšivač u svome domu

Omekšivač je tu kako bi odjeći, kao što i njegovo ime kaže, dao posebnu mekoću. Daje joj i sjajan miris, ali evo još pet načina na koje ga možete upotrijebiti a vjerojatno niste znali za njih.

ThinkstockPhotos-83163700

Osvježava prostor
Omekšivač može biti i osvježivač prostora. Bočicu s raspršivačem napunite vodom i omekšivačem (razrijedite ga vodom u odnosu 1:3). Tom tekućinom poprskajte zavjese, tepih i druge tkanine kojima želite dati ugodniji miris. Također, ovakvim osvježivačem možete osvježiti i unutrašnjost automobila.

Uklanja statički elektricitet
Kako biste spriječili da se prašina brzo skuplja na televizoru ili na drugim plastičnim površinama u kući ili stanu, nekoliko kapi nerazrijeđenog omekšivača stavite na krpu za brisanje prašine i obrišite njome određene predmete.
Spriječit ćete time stvaranje elektriciteta koji privlači prašinu, a pritom ćete stvarima dati ugodan miris.

Daje sjaj glatkim površinama
Ako nikako ne možete pronaći sredstvo koje glatkim površinama daje savršen sjaj, omekšivač vam i u tome može pomoći.
A to sredstvo spasa pripremite na sljedeći način: pomiješajte čašicu omekšivača s četiri čašice vode i ulijte smjesu u bočicu s raspršivačem.
Poprskajte njome krpu za brisanje prašine, a krpom potom obrišite staklene površine u stanu, tuš-kabinu ili neke druge glatke površine. Čišćenje završite brisanjem suhom krpom.

Skida stare tapete
Omekšivačem možete skinuti i stare tapete sa zida.
Napravite mješavinu od jednog punog čepa omekšivača i četiri šalice vode. Potopite spužvicu u tu otopinu, te ostavite da u njoj odstoji 30 minuta. Tapete ćete njome skidati kao od šale.

Omekšava četke za bojenje
Četke za bojenje zadržat će svoju mekoću ako ih nakon uporabe operete u vodi u koju ste ulili nekoliko kapi omekšivača. Osušite ih nakon pranja, a one će vas mekane dočekati za sljedeće bojenje.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu