Categories Uradi sama

Dekoracija prostora u duhu proljeća

Proljetno sunce unijelo je radost u vaš dom, donijelo dobro raspoloženje, ali i učinilo da sve nesavršenosti starog namještaja dođu do izražaja. Ako želite osvježiti stambeni prostor a da vas to ne stoji puno, predlažemo nekoliko lakih, zabavnih i praktičnih ideja.

dekor

Staru boju, koja vam samo zauzima mjesto u garaži, možete iskoristiti na nove načine, na primjer za bojenje stola u kuhinji, unutrašnjih vrata ili rukohvata na stubištu. Staru stolicu obojite u svijetlu, neočekivanu nijansu. Kombinacija svijetlih i žarkih boja unijet će živost i dati notu modernog chica.

“Iskopajte” iz ormara komadiće starih materijala, koji mogu biti savršeni za presvlačenje jastučića za krevete, fotelje ili dvosjed. Tkanine, kao ni dezeni, ne moraju biti identični. Cvjetni uzorci, pruge ili geometrijski oblici su hit u interijeru ovog proljeća, ali vodite računa o tome da se boje slažu kako biste ih mogli kombinirati.

Ako imate pune kutije i albume slika, koje i sami rijetko gledate, vrijeme je da ih iznesete na svjetlo dana. Sve fotografije koje su sada u okvirima zamijenite novima. Grupirajte ih prema boji pozadine ili motivima, zalijepite na zid, police, stavite ispod staklenog stolića za kavu.

Ponekad je dovoljno premjestiti namještaj pa da dom izgleda potpuno drugačije, a u svakom slučaju unijet ćete novu energiju. Komadićima satenske trake ukrasite ručke ladica, a stare tapete izrežite po uzorcima i zalijepite ih na zid ili pločice u kupaonici i kuhinji, možete i izrezati tanke trake i zalijepiti ih na rubove zidova i namještaja.

Kupaonicu ćete najbrže osvježiti ručnicima u dvije upečatljive boje koje se dobro kombiniraju s pločicama. Možete se odlučiti za smeđu i tirkiznu, ali nemojte izbjegavati i limun žutu, pink i vatrene ljubičaste nijanse.

Izvucite iz ostave sve košare i košarice na koje ste potpuno zaboravili i dajte im novu svrhu. Obojite ih u žarke tonove, možete ih ukrasiti trakicama ili zakačite neki zanimljivi privjesak. Smjestite u njih časopise, dnevne novine i knjige koje trenutno čitate.

Izvor: novosti.rs
Foto: Guliver/Thinkstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu