Categories Događanja, LIFESTYLE

Od sljedećeg tjedna u Laubi možete pogledati izložbu jednog od najpoznatijih hrvatskih graffiti umjetnika

U utorak 12. veljače 2019. s početkom u 20 sati održat će se otvorenje izložbe „31 days“, koju potpisuje jedno od najpoznatijih i najproduktivnijih imena hrvatske graffiti scene, CHEZ 186.

CHEZ 186 je graffiti writer koji je na hrvatskoj sceni prisutan već više od dvadeset godina. Prve poteze sprejom povukao je u rodnoj Slavoniji te svoj stil opisuje „kao kombinaciju svega što ga inspirira, a to je sve što ga okružuje, njegova svakodnevica, koja je sve samo ne dosadna“. U svojem radu Chez je od početka svog rada propitivao granice u koje su klasični graffiti bili postavljeni te se poigravao s njihovim nepisanim pravilima.

Na izložbi “31 DAYS” Chez izlaže 10 najnovijih radova nastalih u tehnici spreja na medijapanu. U njima vješto kombinira kolorit širokog raspona s tehnički razrađenim formama uvlačeći promatrača u paralelni svijet osobnog urbanog imaginarija. Kreativna igra, maštovitost rješenja i autentičnost pristupa značajke su njegova slikarskoga pristupa. U tehnici spreja koju godinama istražuje i usavršava Chez postiže specifične kompozicije vibrirajuće atmosfere u kojoj su oblici rasplinuti i mekani. U njima boje djeluju kao da izbijaju na površinu i time stvaraju nove vizualne apstraktne i fluidne strukture. U sintezi igre, eksperimentiranja i mašte Chez stvara radove u kojima uprizoruje osobna mjesta kretanja dajući im likovnom preobrazbom notu univerzalnog. Tako njegovi radovi postaju ambijentalno prepoznatljivima bilo da se nalaze u gradu, ulici, krovovima, vlakovima ili u ovom slučaju u izložbenom prostoru.

Ulaz na otvorenje je slobodan. Izložba ostaje otvorena do 20. veljače 2019.

Foto: PR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu