Categories Vijesti o poznatima

VEĆ 71 GODINU ona putuje s ovime…

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Osim što je već više od 50 godina vjerna istom modelu torbice i cipela, britanska kraljica Elizabeta II. na sva svoja službena putovanja odlazi s kovčezima koje je kupila davne 1947., kada je s princem Phillipom išla na medeni mjesec.

Vladarica britanske krune po pitanju estetike i modnih odabira vrlo je jednostavna. Kada pronađe nešto što joj se sviđa, uglavnom se godinama drži istoga i rijetko kada unosi promjene u svoj stil.

To se tijekom punih 60 godina, koliko vlada britanskom monarhijom, moglo vidjeti i na njezinom načinu odijevanja, ali i modnim dodacima. Tako je svih tih godina vjerna identičnom modelu cipela, šešira, torbica i frizuri.

Često je se može vidjeti u crnim mokasinkama s malom potpeticom londonskog postolarskog obrta Anello & Davide, koje su načinjene po njezinoj mjeri, a koje nosi u gotovo svim formalnim i neformalnim prilikama. Isto tako, godinama kupuje isti brend, ali i model torbica. Riječ je o torbicama Launer s britanskim potpisom, a u svojoj kolekciji ima više od 200 njihovih modela. Prosječna cijena jedne iznosi oko 13.000 kuna, a kraljičin omiljeni model nosi ime Traviata.

I dok Elizabeta torbice i cipele redovito nadopunjuje i mijenja, kovčezi s kojima putuje isti su od davne 1947. godine.

Prije 71 godinu kraljica je sa suprugom, princem Philippom krenula na bračno putovanje u Hampshire, a kasnije u Birkhall u Škotskoj, te je za tu prigodu kupila prtljagu koju od tada nije promijenila.

Crni kovčezi od kvalitetne kože djelo su britanskog luksuznog brenda Globe-Trotter, koji i dan-danas izrađuje putnu prtljagu u klasičnom stilu, a svi obrtnici i radnici moraju prije zapošljavanja proći obuku u Engleskoj koristeći strojeve i tehnike koji datiraju iz viktorijanskog doba. Završni proizvod treba biti napravljen toliko kvalitetno da traje godinama te da se prenosi s generacije na generaciju.

Cijena jednog takvog kovčega stoji oko 10.000 kuna, a danas se izrađuje u puno više modela, uzoraka i boja nego kada ga je birala 91-godišnja kraljica.

Osim kraljice Elizabete, kovčege istog brenda koristili su nekadašnji premijer Winston Churchill, a prije tri godine mogli smo slične modele vidjeti i u filmu o Jamesu Bondu “Spectre”. Nedavno je potvrđeno da vojvotkinja Kate Middleton i princ William također posjeduju nekoliko njihovih primjeraka.

IZVOR: TPORTAL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu