Categories Vijesti o poznatima

ŠOK U GLAZBENOM SVIJETU! Iznenada preminula pjevačica Dolores O’Riordan

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Pjevačica irskog rock benda The Cranberries, Dolores O’Riordan, preminula je u ponedjeljak u dobi od 46 godina, objavili su britanski mediji.

Prema prvim informacijama, preminula je u jednom londonskom hotelu, ali zasad nema podataka o uzrocima njezine smrti.

U London je navodno došla samo na par dana radi snimanja novih pjesama.

“Njezina je obitelj zgranuta i moli sve za privatnost”, kratko su rekli u njezinoj izdavačkoj kući, potvrđujući vijest o iznenadnom odlasku pjevačice najpoznatije po hitovima poput ‘Zombie’, ‘Linger’ itd.

The Cranberries su tijekom karijere prodali više od 40 milijuna albuma diljem svijeta.

Dolores Mary Eileen O’Riordan rođena je 6. rujna 1971. godine u Limericku u Irskoj. U grupi Cranberries (koja se tada zvala The Cranberry Saw Us) počela je pjevati nakon što je prošla na audiciji. Bila je poznata po svom specifičnom mezzosopranu i korištenju jodlanja.

U “Cranberriesima” je ostala 13 godina i s njima snimila šest albuma, nakon čega je započela samostalnu karijeru. Grupa je ponovno počela svirati zajedno 2009.

Godine 1994. O’Riordan se udala za Dona Burtona, menadžera grupe Duran Duran, s kojim je imala troje djece: Taylora Baxtera, Molly Leigh i Dakotu Rain. Od Burtona se razvela 2014. godine nakon 20 godina braka.

Godine 2006. O’Riordan je proglašena jednom od 10 najbogatijih žena u Irskoj, a kasnije je objavila i da pati od bipolarnog poremećaja.

No, 2014. godine završila je na naslovnicama novina kad je uhićena i optužena za napad na osoblje aviona tijekom leta iz New Yorka za Shannon. Tad je zadržana u pritvoru i poslije prepraćena u bolnicu.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: Jutarnji.hr/Gloria.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu