Categories Vijesti o poznatima

RIHANNA POSJETILA djecu u Africi i učila zajedno s njima

Foto: Youtube Printscreen

Organizacija Global Citizen objavila je kratki film o posjetu pjevačice Malaviju, gdje je pomagala u učenju matematike malim učenicima. Tom prilikom razgovarala je i s učiteljima i ljudima iz administracije o tome kako siromaštvo utječe na najmlađe učenike.

“Jedno je čitati o tome u novinama, a drugo je vidjeti to svojim očima. Htjela sam vidjeti što mogu napraviti da to promijenim i odakle početi. Tužno je što su djeca stvarno talentirana i pametna, ali zbog nedostatka sredstava ne mogu nastaviti dalje i kompletirati svoje obrazovanje”, rekla je ona tom prilikom.

Mala zemlja na jugu Afrike je jedna od najsiromašnijih zemlja na svijetu s više od 50 posto populacije koja živi ispod granica siromaštva. Ekonomska kriza se izravno odražava na edukaciju jer nedostaju sredstva za zasnovati škole i osigurati neophodan inventar kako bi djeca mogla učiti.

“Ovo je prelijepa škola, imaju dobre učitelje i učenike. Ali nedostaje klupa, ploča, knjiga”, rekao je Wongani Nyirenda koji ima 14 godina i pohađa jednu od škola.

Unatoč siromaštvu škole, Rihanna je bila oduševljena koliko oni koriste glazbu kao sredstvo za učenje matematike i drugih predmeta.

“To mi je omiljeno. Djeca usvajaju melodiju jako brzo. Ako to možete koristiti kao nastavno sredstvo, mislim da onda radite najbrilijantniju stvar”, rekla je pjevačica.

Rihanna je poznata po tome da želi pomoći onima kojima je pomoć potrebna, pogotovo kada je učenje i obrazovanje u pitanju. Njezina zaklada “Clara Lionel Foundation” trudi se skupiti novac kako bi pomogla najugroženijima i na neki način promijenila svijet. Njezin trud prepoznalo je i Sveučilište Harvard, koje ju je nagradilo godišnjom nagradom za humanitarku godine.

IZVOR: MTV.COM.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu