Categories Vijesti o poznatima

PRINC HARRY I MEGHAN MARKLE drže se za ruke, a William i Kate to ne smiju! Evo i zašto

Svijet je još pod dojmom prvog zajedničkog pojavljivanja u javnosti princa Harryja i njegove djevojke Meghan Markle, kada smo ih mogli vidjeti u vrlo romantičnoj atmosferi, kako se drže za ruke i izmjenjuju nježne poljupce.

Prije otprilike tjedan dana svijet je svjedočio javnoj potvrdi ljubavne veze britanskog princa Harryja i američke glumice Meghan Markle, kada su se na trećim Invictus igrama u Torontu pojavili držeći se za ruke.

Prvi javni istup svi su pozorno pratili i danima se o tome pisalo u svim svjetskim medijima. No ako se malo pomnije promotri, Harryjev stariji brat, princ William, koji je sa svojom suprugom Kate Middleton u braku već šest godina, odmah upada u oči činjenica da nikada nije tako javno izražavao bliskost s njome.

Zašto je nekim članovima kraljevske obitelji to dozvoljeno, a drugima ne?

Stručnjaci tvrde kako je sve stvar prilike u kojoj se par zatekne, ali i jedne vrlo bitne stvari – reda za nasljedstvo krune.  Princ William tako je drugi u redu za titulu, odmah nakon svog oca, princa Charlesa, koji će naslijediti kraljicu Elizabetu II. nakon smrti.

S druge strane, princ Harry nije baš na tako visokoj poziciji te se rođenjem Williamova sinčića, princa Georgea, pomaknuo na daleko šesto mjesto u nasljednom redu.

Upravo zato mlađem je monarhu dozvoljeno nešto slobodnije ponašanje u javnosti sa svojom voljenom djevojkom.

Za razliku od njih, princ William i vojvotkinja Kate Middleton po prirodi se moraju češće pojavljivati u javnosti, ali u službenom tonu, jer ipak su oni budući predstavnici naroda i jedni od šefova države. Od ranog djetinjstva William je slijedio naputke svoje bake, kraljice Elizabete II., kako se ponašati u skladu s titulom koja ga jednog dana čeka.

Smjernice i stroga pravila zato slijepo prati i ne dozvoljava mjesto pogreškama. Baš kao što i sama kraljica sa svojim suprugom, princem Philipom u javnost izlazi pod određenim protokolom, koji je pomalo dosadnjikav, tako se i budući kralj pridržava istog, pa s omiljenom vojvotkinjom rijetko pokazuje emocije.

Iako su nakon događaja u Torontu mnogi komentirali Harryjevo neprikladno ponašanje i previše slobodne odjevne kombinacije, stručnjaci tvrde kako je u toj prilici sve to bilo dozvoljeno i da nije prekršio nijedno kraljevsko pravilo.

No tek preostaje vidjeti kakav će odnos imati ako jednoga dana postanu supružnici i kada Meghan Markle i službeno postane članica britanske kraljevske obitelji.

IZVOR: TPORTAL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu