Categories Vijesti o poznatima

NAKON FILMA, seksualni skandal trese i modnu industriju u kojoj su Mario Testino i Bruce Weber zlostavljali modele

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Anna Wintour, glavna urednica modnog časopisa Vogue i umjetnička ravnateljica izdavačke kuće Conde Nast, izvijestila je da je privremeno prekinula suradnju s poznatim fotografima Mariom Testinom i Bruceom Weberom zbog brojnih optužbi o njihovom seksualnom napastovanju manekena.

Wintour je priopćila da joj je “kao bliskoj prijateljici obojice fotografa iznimno teško čuti takve optužbe i s njima se suočiti”.

“Duboko vjerujem u vrijednost kajanja i praštanja, no optužbe shvaćam vrlo ozbiljno. Zbog toga smo u Conde Nastu odlučili privremeno prekinuti suradnju s obojicom fotografa do daljnjega”, izjavila je Wintour.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Petnaest modela koji su surađivali i još uvijek surađuju s Weberom tvrdi da se fotograf, koji je radio za tvrtke poput Calvina Kleina te Abercrombieja i Fitcha, često neprimjereno ponašao za vrijeme snimanja, od njih tražeći da se slikaju goli iako to za kampanju često nije bilo potrebno.

Većina ih je rekla da je Weber prije snimanja od njih tražio da se skinu goli te im pokazivao vježbe za opuštanje i podizanje energije. Po njihovim riječima tijekom “vježbi” Weber ih je dodirivao po tijelu uz objašnjenje da traži mjesta na kojima imaju najviše energije, prenio je “New York Times”.

Weberovi su odvjetnici odbacili optužbe kao neosnovane i zlonamjerne.

Slične je optužbe protiv fotografa engleske kraljevske obitelji i dugogodišnjeg suradnika časopisa “Vogue” Marija Testina iznijelo i 13 mladih muških modela. Oni su izjavili kako ih je još krajem 90-ih tjerao da se za vrijeme snimanja međusobno dodiruju i masturbiraju jedni pred drugima.

Ryan Locke, poznati maneken s kraja 90-ih godina, ispričao je da je jednom Testino od cijele ekipe zatražio da napuste prostoriju te se potom ‘bacio na njega’.

“Ja ću biti djevojka, a ti budi muškarac”, rekao mu je, nakon čega je Locke otišao iz prostorije.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: TABLOID.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu