Categories Vijesti o poznatima

IZAZIVA ŠOK I DAN-DANAS! Ovo je JFK poklonio Kraljici Elizabeti

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Kada ste kraljica, onda vas obasipaju skupocjenim darovima sa svih krajeva svijeta.
A u više od 60 godina “radnog staža”, britanska kraljica Elizabeta II. nakupila se srebra, zlata, umjetnina, narodnih rukotvorina i raznoraznih poklona od predstavnika drugih zemalja. No, dar koji je dobila od bivšeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, definitivno je jedinstven.
Naime, njih dvoje susreli su se samo jednom i to kada je JFK 1961. godine posjetio Buckinghamsku palaču, kako piše časopis “People”. A predsjednik je za tu prigodu kraljici poklonio vlastitu fotografiju u srebrnom Tiffany & Co. okviru, na kojoj je napisao sljedeće: “Za Njezino veličanstvo kraljicu Elizabetu II., sa zahvalnošću i dubokim poštovanjem, John F. Kennedy.”
Baš skromno, zar ne? No, čini se da JFK nije to napravio samo iz puke umišljenosti, nego zato što se radilo o neformalnom susretu pa je odlučio “pravi poklon” sačuvati za neki budući, službeni posjet koji se, nažalost, nikada nije dogodio. Kennedy je ubijen dvije godine nakon upoznavanja s Elizabetom, a ona fotografiju i dalje čuva kao uspomenu na njihov prvi i jedini susret.
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu