Categories Vijesti o poznatima

DAVID BECKHAM UŠAO U KAVEZ sa tisuću komaraca zbog humanitarnog cilja

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Ovi insekti su iritantni na mjestima poput Ujedinjenog Kraljevstva, ali u mnogim dijelovima svijeta, ugriz komarca je zastrašujuć i smrtonosan, dovodi do malarije i gubitka dječjeg života svake dvije minute, rekao je bivši nogometaš David Beckham (42). On se pridružio kampanji ‘Malarija mora umrijeti – kako bi milijuni mogli živjeti’ te je snimio video zatvoren u staklenoj kutiji s 10.000 komaraca.

– Možemo biti generacija koja će to zauvijek zaustaviti. Stojim ovdje kako bi dao podršku milijunima koji žive s ovom prijetnjom svaki dan – istaknuo je Beckham koji želi da vođe zajednice država Commonwealth poduzmu odvažne akcije budući da znaju kako se sprječava i liječi malarija. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije od bolesti, koju uzrokuju komarci, 2016. je umrlo 445.000 ljudi. Dok se fanovima svidio njegov video, bilo je onih koji su komentirali kako je licemjeran.

– Zahtijeva privatni let da vidi neprivilegiranu djecu. Zlo mi je od njega – kritizirali su Beckhama koji je od britanske televizije BBC tražio financiranje privatnog zrakoplova u veljači prošle godine kako bi se pojavio u emisiji i promovirao humanitarno djelovanje. Naime, procurili su njegovi mailovi u kojima se saznalo da se bavi dobrotvornim radom samo zbog javnog imidža. Opravdavao se da za gostovanje u showu nije primio financijsku naknadu koja je uobičajena.

Bivšeg nogometaša je nedavno razveselila vijest da on i supruga, modna dizajnerica Victoria Beckham (43) neće morati srušiti golemu i raskošnu kućicu na drvetu na svom imanju u zapadnom Oxfordshireu. Vijeće u okrugu je donijelo takvu odluku unatoč tome što su se susjedi žalili.

– Rugaju se planovima izgradnje, a i osvjetljenje je na kućici uključeno nakon 16 sati što pravila brane – istaknuli su u pritužbama. Beckhamovi su impresivnu drvenu građevinu sagradili i tek onda tražili dozvolu navodeći da je riječ o skromnom objektu. Prostire se na 15 četvornih metara, visoka je oko četiri, a široka i dugačka četiri i pol metra. Victoria je ‘zeznula’ objavivši sliku kućice u prosincu prošle godine dok još vijeće nije donijelo odluku smiju li ju sagraditi.

– Poljupci sa sela – napisala je dizajnerica te razljutila susjede koji su rekli da se izruguju tražeći dopuštenje. Usto su komentirali da je njihova skromna kućica velika poput nekih stanova. Beckhamovi su istaknuli da će ju koristiti njihova djeca za igru. Par je kupio imanje u Oxfordshireu za šest milijuna funti (oko 50 milijuna kuna) i potrošio ‘pravo bogatstvo’ kako bi ga pretvorio u obiteljski dom.

Usto imaju veliko imanje u zapadnom Londonu gdje žive sa sinom Romeom (15) i kćeri Cruz (12) dok Brooklyn (18) trenutačno stanuje u New Yorku i pohađa studij fotografije.

IZVOR: 24SATA.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu