Categories Vijesti o poznatima

BUCKINGHAMSKA PALAČA u strahu jer bi zbog Meghan Markle porezna inspekcija mogla doznati koliko novaca zapravo imaju

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
TORONTO, ON – APRIL 15: Actress Meghan Markle poses in the CAFA portrait studio at The Fairmont Royal York Hotel on April 15, 2016 in Toronto, Canada. (Photo by George Pimentel/Getty Images Portrait)

I dok se većina zaposlenika u Buckinghamskoj palači, kao i članovi kraljevske obitelji, pripremaju za veliko kraljevsko vjenčanje u svibnju, zaposleni u financijama su u strahu – sve dok Meghan Markle i službeno ne postane britanska državljanka, postoji šansa da u ruke poreznih službenika stignu točne brojke o stanju na računu kraljevske obitelji
Nadolazeće vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle, koje će se održati 19. svibnja, u državnu će blagajnu sliti 500 milijuna funti, ponajviše zahvaljujući mnogobrojnim turistima koji ne žele propustiti događaj godine, ali i mnogobrojnim suvenirima koji se već uvelike izrađuju.

I dok se Velika Britanija itekako veseli novcu koji će pristići, Meghan Markle ima na umu druge probleme, poput skupljanja papira kako bi platila porez u Sjedinjenim Američkim Državama. Iako je glumica najavila da će nakon vjenčanja postati i britanska državljanka, taj proces potrajat će oko tri godine, tijekom kojih će i dalje imati sve obveze prema zemlji u kojoj je živjela i radila.

Stručnjakinja za sve vezano uz kraljevsku obitelj, Marlene Koenig, rekla je da “unatoč tome što će se udati za člana britanske kraljevske obitelji, sve dok je američka državljanka, mora plaćati poreze”.

Budući da je sama Meghan Markle, zahvaljujući glumačkim ulogama, osobito onoj u seriji “Suits”, primila izdašne honorare, takvi će zasigurno biti i godišnji porezi koje mora platiti. Pozajmicu ne smije tražiti od svog budućeg supruga, princa Harryja, koji je nakon smrti majke, princeze Diane, od nje naslijedio polovicu od 21,5 milijuna funti, koliko je posjedovala, kao i dionice u vrijednosti od 3,5 milijuna funti, za koje dobiva godišnje premije, baš kao i njegov brat, princ William i Kate Middleton.

Naime, postoji mogućnost da će, ako joj netko od članova njezine nove obitelji “uskoči’ s pozajmicom, ona na to morati platiti porez. “Ako prihvati novac od supruga ili njegove obitelji, to se smatra prihodom te će na to morati platiti porez”, objasnila je Koenig, dodavši kako sve to može na površinu donijeti mnoge detalje, za koje kraljevska obitelj ne želi da se doznaju, poput onog koliko zapravo novca posjeduju.

“Ako se njezino ime nađe na njihovu računu, to će se voditi kao priljev u Sjedinjenim Američkim Državama, a možete biti sigurni da Buckinghamska palača i stručnjaci koji su zaduženi za njihove račune pomno prate i gledaju sve što se događa, prate sve zakone i događaje te, vjerujte mi, trude se svim silama da račun kraljevske obitelji ne dođe u ruke porezne službe.”

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
WINDSOR, UNITED KINGDOM – DECEMBER: In this handout photo provided by Kensington Palace, Prince Harry and Meghan Markle pose for one of two official engagement photos at Frogmore House in December, 2017 in Windsor, United Kingdom. (Photo by Alexi Lubomirski via Getty Images)

IZVOR: TPORTAL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu