Categories Kućni ljubimci

OVO SU NAJBOLJI SAVJETI koje morate slijediti ako želite udomiti psa

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Kada se odlučite udomiti štene morate se potruditi da mu od samog početka stvorite ugodan i lijep doček kako bi mu olakšali prilagođavanje na novu okolinu i proces odvajanja od majke. Potrudite se oko psa od samog početka i on će vam biti zahvalan cijeli svoj život i bit će vam najbolji prijatelj.

Odabir psa

Pa krenimo sada od odabira psa, kako znati koji je pas iz legla najbolji za vas. Svi psići u leglu su slatki i vjerojatno svi će vas vas gledati porukom u očima da ih uzmete, ali prilikom odabira trebate se voditi svojim srcem. Onaj koji vam je privukao najviše pažnje, upravo taj je idealan za vas.

Kada dovedete štene u novi dom nije važno samo da se štene prilagodi već i svi članovi obitelji. Štenetu je potrebno oko četiri tjedna kako bi se prilagodilo novom domu i novim vlasnicima i zato trebate imati obzira.

Mjesto koje ćete mu odrediti za spavanje treba biti murno i toplo, a najbolje je da se uvijek nalazi u istom dijelu vašeg doma. Prve noći znaju biti naporne jer štene u većini slučajeva ne želi spavati, samo cvili i hoda uokolo, a vi ne znate kako da mu pomognete. Ali, pomoć postoji! Najbolje je da mu date neku plišanu igračku, a možete pored njega staviti i sat kojem se čuju otkucaji jer taj zvuk umiruje štence.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu