Categories Koncerti

ZADIVLJUJUĆA SUPERTURNEJA “Pet Shop Boysa” premijerno u Hrvatskoj

Zadivljujuća Superturneja Pet Shopa Boysa svoje će prvo i jedino predstavljanje u našoj regiji imati u subotu 12. kolovoza na zadarskom Jazine Open Airu. Najuspješniji britanski pop duo svih vremena u naše krajeve donose najimpresivniji audio/videošou svoje karijere na kojem su radili s najvećim dizajnerskim, koreografskim i producentskim imenima današnjice.

Turneja koja prati recentan PSB album “Super” započela je 29. listopada prošle godine četverodnevnom rezidencijom u londonskom Royal Opera Houseu pod nazivom “Inner Sanctum”. Londonska publika imala je priliku premijerno pogledati show kojeg su kreirali Es Davlin (dugogodišnja suradnica benda koja je, inače, radila i s Rihannom, Kanye Westom te na posljednjim turnejama U2-a i Adele) i koreografkinja Lynne Page (s kojom su već realizirali “Electric” i “Pandemonium” tourove, a koja u biografiji ima i kooperacije s Museom, Ellie Goulding i Duffy, između ostalih). Glazbeni dio koncerta zajedno su složili Pet Shop Boys i Stuart Price, trostruki dobitnik Grammyja i producent koji je radio s Madonnom, Killersima, New Orderom, Gwen Stefani, Sealom, Missy Elliot te, dakako PSB-om, kojima se potpisao na izdanjima “Pandemonium”, “Electric” i aktualnom “Super”.

Britanski mediji koncert su opisali kao “Electronic Gesamtkunstwerk”, koristeći izraz iz teorije Richarda Wagnera koja kaže da glazba budućnosti treba integrirati različite umjetničke forme. Upravo takav nastup, u kojem se objedinjuje visoka i klupska kultura, kazalište, film, politička satira i neviđeni laserski show potpomognut s 30-ak plesača u nebrojenim lucidnim kostimima, Pet Shop Boysi su pripremili za ovu jedinstvenu svjetsku turneju.

Serijal koncerata, u kojima PSB po prvi put nakon puno godina nastupaju s punim bendom na pozornici, obišao je Sjevernu i Latinsku Ameriku te se vratio do Europe u kojoj Neil Tennant i Chris Lowe kombiniraju festivalske i samostalne nastupe. Zadarski Jazine Open Air, u subotu, 12. kolovoza, bit će njihov samostalan cjelovečernji koncert, bez predgrupa i gostiju te više od dvadesetak izvedenih pjesama.

IZVOR: GRAZIA.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu