Categories KNJIGE

UNUTARNJE INŽENJERSTVO – Vodič za radost jednog jogija

„Guru“ doslovce znači „onaj koji tjera tamu“. Guruova funkcija nije poučavati, indoktrinirati ili preobratiti. Guru je u svojoj srži ovdje kako bi bacio svjetlost na samu narav naše egzistencije.

Sadhguru je guru, učitelj, mistik, humanitarac i aktivist te autor knjige Unutarnje inženjerstvo, koja je brzo postala bestseler New York Timesa. Cilj ove knjige je pomoći vam da radost učinite svojim stalnim suputnikom. U njoj, između ostalog, piše kako nije zainteresiran nuditi nam nešto novo. „Zanima me samo ono što je istinito.”

I upravo to ćete u ovoj knjizi i pronaći – naučiti kako prozrijeti lažna učenja te kako primjenom znanosti joge zauzdati svoju unutarnju energiju i iskoristiti je za osobnu transformaciju i rast u materijalnom svijetu.

„Kao guru, ne podučavam nikakvu doktrinu, ne prenosim nikakvu filozofiju, ne širim nikakva uvjerenja. Razlog je taj što je jedino rješenje za sve nedaće koje muče čovječanstvo upravo samopreobražaj. Samopreobražaj se ne postiže promjenama u moralu, etici, pristupu ili ponašanju, nego osvještavanjem beskonačne naravi svega što jesmo.“

  • Sadhguru, Unutarnje inženjerstvo

Sadhguru je i inspirativan govornik koji je gostovao na najpoznatijim svjetskim sveučilištima poput Oxforda, Stanforda, Harvarda, na Ekonomskom forumu Ujedinjenih naroda te u kompanijama poput Microsofta i Googlea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu