Categories KNJIGE

SVJESTAN MUŠKARAC – Praktičan vodič za razvijanje 12 kvaliteta nove muževnosti

John Gray, autor niza knjiga o muško-ženskim odnosima, čija je najpoznatija zasigurno Muškarci su s Marsa, žene su s Venere i Arjuna Ardagh, motivacijski govornik i autor, stvorili su u ovaj priručnik upravo za suvremenog muškarca koji želi redefinirati svoju muškost, uvažiti svoje osjećaje i raspoloženja, no i dalje imati jasnu viziju i misiju u životu koje može razvijati zahvaljujući svojim muškim kvalitetama.

Svako poglavlje daje živu sliku po jedne od 12 kvaliteta, opisuje kako je ona uvjetovana muškom biokemijom, nudi na desetke vježbi za jačanje tih kvaliteta te dio namijenjen ženama: kako prepoznati dobrog i pouzdanog muškarca te kako svom muškarcu pružiti podršku da postane najbolja verzija sebe.

“Osviješten muškarac svjestan je svoje prave naravi i nema razloga potiskivati je. Također je svjestan raznih tipova uvjetovanja koja su ga oblikovala i ta mu svijest ujedno omogućava da svjesno donosi odluke…. Svjestan muškarac nije superioran muškarac. Nije napredniji ni uspješniji. Sigurno nije bogatiji, muževniji ni moćniji. Nema veće mišiće ni dlakavija prsa, a ni brži automobil. Svjestan muškarac, u smislu u kojem se mi koristimo tim izrazom, jednostavno je muškarac koji je uložio pozornost u izražavanje vlastite muškosti te ujedno i bira kako će je izraziti. On živi svoju umjetnost, a ne svoj automatizam. Svijest sve promijeni.”

Ova je knjiga univerzalan vodič – mapa za snalaženje u izazovima s kojima se suočavaju muškarci koji žele ostvariti svoj puni potencijal i žene koje stoje uz njih.

John Gray stručnjak je za odnose i komunikaciju, bračni savjetnik, predavač te autor 20-ak knjiga o muško-ženskim odnosima među kojima je najpoznatiji svjetski bestseler Muškarci su s Marsa, žene su s Venere. Njegove su se knjige prodale u 50 milijuna primjeraka diljem svijeta i prevedene su na 50-ak jezika. Tijekom 35 godina karijere, organizirao je na stotine seminara za muškarce i žene koji žele poboljšati svoju komunikaciju i međusobno razumijevanje.

Arjuna Ardagh je savjetnik u području svjesnosti i osobnog razvoja (Awakening Coach), govornik i autor osam knjiga od kojih su najpoznatije Translucent Revolution i Better than Sex. Učio je od niza duhovnih učitelja u Aziji i SAD-u, a danas svoje znanje i iskustvo prenosi diljem svijeta. Ardagh je gostovao na mnogim konferencijama, a pozvan je i da održi govor u Ujedinjenim narodima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu