Categories KNJIGE

SVE ŠTO VAM NIKAD NISAM REKLA

Sve što vam nikad nisam rekla dirljiv je debitantski roman o obitelji s problemima i tragediji koja će biti njihova propast ili njihov spas.

„Lydia je mrtva. Ali oni to još ne znaju.“ Tako započinje priča ovog istančanog romana o životu jedne obitelji 70-ih godina prošlog stoljeća. Lydia je miljenica svojih roditelja Marilyn i Jamesa Leeja: djevojčica koja je naslijedila majčine modre oči i očevu ugljenocrnu kosu. Roditelji su čvrsto odlučili da će Lydia ispuniti snove koje oni nisu mogli slijediti – u Marilyninu slučaju, da će njezina kći biti liječnica, a ne kućanica, a u Jamesovu da će Lydia biti omiljena u školi, djevojka bogata društvenog života i duša svake zabave. Izjeden krivnjom, otac kreće putem koji bi mogao uništiti njegov brak. Shrvana majka odlučila je pronaći krivca bez obzira na cijenu. Lydijin stariji brat Nathan siguran je da je Jack, loš dečko iz susjedstva, na neki način umiješan u smrt njegove sestre. Najmlađa članica obitelji, Hannah, ona je koja vidi puno više nego što je itko svjestan i koja bi mogla biti jedina koja zna istinu o tome što se dogodilo.

Duboko dirljiva priča o obitelji, povijesti i značenju doma, Sve što vam nikad nisam rekla istodobno je napet i tankoćutan obiteljski portret koji istražuje podjele između kultura i raskole unutar obitelji, otkrivajući načine na koji se majke i kćeri, očevi i sinovi, muževi i žene cijeli život muče shvatiti jedni druge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu