Categories Inspiriramo vas

ŠEST IDEJA za izradu novog kalendara! Napravite svoj već danas!

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Kalendari su svakodnevno u upotrebi, stoga je ponekad potrebno i da se uklapaju u dizajn interijera u kojem se nalaze. Donosimo vam nekoliko ideja za izradu kalendara!

Kalendari se koriste svakodnevno za razne zadatke, neovisno o dizajnu vašeg interijera. Oni su različiti i mogu se uklopiti u vaš interijer svojim izgledom. Izdvojili smo nekoliko različitih vrsta kalendara koje smatramo zanimljivima i atraktivnima. Odaberite onog koji najviše odgovara vašem domu i krenite na posao!

KALENDAR U BOJI

Ovo je kalendar prilagodljivog dizajna i vrlo ga je lako i zabavno napraviti. Sredstva koja su potrebna za napraviti ovaj kalendar jesu: okvir, uzorci boja po vašem izboru, plakat za pozadinu i ljepilo. Započnite sa rezanjem odabranih boja u veličini koja vama odgovara. Oznake za dane u tjednu bi, po mogućnosti, trebale biti manje od kalendarskih dana. Zatim izrežite plakat kako bi stao u okvir. Posljednje što trebate napraviti je zalijepiti uzorke boja na plakat i postaviti plakat unutar okvira.

“VINTAGE” KALENDAR U STILU DNEVNIKA

Ovo je još jedan zabavan projekt ali njegov dizajn se razlikuje od tradicionalnih kalendara za koje svi znamo. Za izradu ovog kalendara potrebna vam je kutija za voće, 12 razglednica, 180 naredanih papirnatih kartica veličine 4 x 6, pečat za datume i škare za papir. Prvo prerežite kartice za pola. Zatim svaku karticu označite datumom (ovo bi vam moglo oduzeti više vremena). Nakon toga, izrežite razglednice na istu širinu kao što su kartice. Razglednice bi trebale biti malo veće visine od kartica. Rasporedite ih po datumima i postavite u kutiju.

ZIDNI KALENDAR

Ako imate zid kojeg bi trebalo urediti onda bi ovo mogla biti zanimljiva ideja za vas. Ovo je kalendar koji zauzima prostor na cijelom zidu i služi kao vaš organizator. Za napraviti ovaj kalendar potrebno je imati valjak, ljepljivu vrpcu i boju za ploče. Prvo morate očistiti zid, izmjeriti ga i odlučiti kako želite da izgleda vaš kalendar. Zatim iskoristite vrpcu kako bi odredili gdje se kalendar razdvaja i primijenite boju. Nakon što se osuši, odlijepite vrpcu i krenite pisati!

INSTAGRAM KALENDAR

Ovo je kalendar kojeg možete personalizirati sa slikama. Za izradu je potrebno imati 12 slika, praznu ploču, mini kalendar, škare, ljepilo i dekorativnu vrpcu. Prvo odrežite kalendare u veličini koja vam odgovara i odrežite 13 kvadratnih ploča. Zalijepite slike i kalendare. Napravite rupe na vrhu kalendara i iskoristite vrpcu kako bi spojili dijelove. Zabavno je i jednostavno!

KLENDAR U OBLIKU DNEVNIKA NA DRUKČIJI NAČIN

Ovo je druga verzija kalendara u obliku dnevnika. Ovaj kalendar je više stilski model, također uz „vintage“ izgled. Napravljen je koristeći se kutijicom uz kartice dimenzija 3 x 5. Sadrži po jednu karticu za svaki dan u godini. Možete napisati nešto svaki dan što će vam zabilježiti vaše uspomene. Potrebno je puno vremena kako bi označili svaku karticu ali to je nešto što možete raditi i dok gledate film kako vam ne bi bilo dosadno.

CANVAS CALENDAR

Ovaj zadnji projekt je malo kompleksniji. Prvo morate obojati platno dimenzija 16 x 20 u boju koju sami odaberete. Iskoristite četiri komada vrpce kako bi napravili pet redova, zatim preostala šest komada kako bi napravili sedam stupaca. Koristite ravne iglice kako bi ih održali na mjestu. Odrežite iglice na krajevima i stavite ljepilo. Dodajte komadiće papira sa imenom mjeseca i zalijepite ih selotejpom na kalendar. Isto napravite i sa danima u mjesecu. Postavite kalendar na zid i posao je gotov!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu