Categories Inspiriramo vas

Mali trikovi koji će vam pomoći da više čitate

Već znate da čitanje smanjuje stres i čini nas sretnijima, međutim, s obzirom na velik broj obveza koje svi imamo, vjerujemo da je često vrlo teško pronaći vremena za ovaj hobi. Upravo zato otkrivamo nekoliko vrlo jednostavnih trikova kojima ćete se natjerati na čitanje više nego do sada.

book-759873_640

Nosite knjigu svuda sa sobom

Teško je čitati ako nemate knjigu pri ruci. Međutim, dozvoljene su i modernije verzije od papira, kao što su npr. elektronske knjige. Bitno je samo da štivo, u bilo kojem obliku, uvijek imate sa sobom. Tako možete čitati u busu ili tramvaju, dok čekate autobus ili tramvaj, na predavanju, u pauzi od posla i slično.

Učlanite se u knjižnicu

Jednostavno je: ako imate određeni rok do kojeg trebate pročitati knjigu, vrlo je vjerojatno da ćete je dotad i pročitati.

Čitajte samo ono što vas zanima

Život je prekratak da biste gubili vrijeme na stvari koje vas ne zanimaju. Tako je s ljudima, ali i s knjigama. Primjera radi, ne biste gledala ni neku seriju ako su prve dvije epizode bile razočaravajuće, zar ne?

Čitajte dok vježbate

Naravno, samo u slučaju hodanja na traci ili dok vozite bicikl. No, ako vam se da ideja ne čini privlačnom, uvijek postoje audioverzije knjiga.

Čitajte prije spavanja

Za to postoji više dobrih razloga: to je opuštajući način za završite kaotičan dan, ali svakako i zdraviji od gledanja televizije ili ekrana mobitela. Također, znanstveno je dokazano da čitanje prije spavanja utječe na kvalitetu sna.

Nemojte čitati više stvari odjednom

Multitasking je odličan za neke stvari, ali ne i kada je riječ o knjigama. Na taj način nećete u potpunosti prihvatiti ono što konzumirate, a upravo je to poanta čitanja: uživljavanje u priču.

Pronađite mirno mjesto za čitanje

Tako ćete se puno lakše koncentrirati na sadržaj. Ipak, ako to nije moguće, uvijek sa sobom imajte par slušalica i omiljenu glazbu kako biste se mogli isključiti od svijeta koji vas okružuje.

Spojite čitanje s nečim što volite

Bilo da se radi o omiljenom desertu, toploj kupki ili čaši vina. Tako ćete se još više veseliti čitanju, posebno nakon napornog radnog dana.

Izvor: Life Content
Foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu