Categories Inspiriramo vas

7 razloga zbog kojih NIKAD ne treba gubiti volju za životom

Manjak volje za životom danas je, nažalost, uobičajena pojava. To se događa, kako ljudima koji proživljavaju teške trenutke, tako i onima koji naizgled imaju sve. Nitko ne kaže da je život lak, ali odluka da dignete ruke od svega je vaša i ničija više. Život nas neprestano stavlja pred iskušenja, ali na nama je da odlučimo hoće li čaša biti do pola puna ili prazna.

zivot-490x256

Život nije ni zamišljen da uvijek bude ugodan, niti će to ikada tako biti. Uvijek ćemo nailaziti na prepreke i to se neće promijeniti. Dizanje ruku od svega je najbesmislenija stvar koju pojedinac može napraviti, a evo i zašto:

1. Ne postoji ništa osim života.

Zanemarite svoju vjeru na trenutak i zamislite se nad ovim pitanjima: Koje su šanse da je ono što religija propovijeda, istina? Ohrabrujuće je vjerovati u život nakon smrti, ali je li vrijedno odustajanja od ovog koji nam je dan?

Namjera ovog teksta nije raspirivati religijske rasprave, ali kakva god bila vaša uvjerenja, morate prihvatiti činjenicu da možda niste u pravu. Ovozemaljski život je možda jedini koji postoji. Možete vjerovati u što god hoćete, ali činjenice su činjenice. Kao što ne postoji dokaz da Bog ne postoji, ne može se utvrditi ni da On postoji. Ne polažite nade u to da će vam biti bolje u nekom drugom životu.

2. Za svaki problem postoji rješenje.

Možda nije u pitanju rješenje kojem ste se nadali, ali bitno je da funkcionira. Kako doći do rješenja je teži dio i ovisi o samom problemu. Saznanje da za sve postoji rješenje djeluje olakšavajuće.

Problemi nas tjeraju da se osjećamo zarobljeno i bespomoćno. Međutim, potrebno je samo provesti neko vrijeme razmišljajući o tome što trebamo napraviti. Lijenost je bijedan izgovor za odustajanje.

3. Ako ste dovoljno pametni i ustrajni, uspjeh je zajamčen.

U teoriji to zvuči lako: imate cilj kojem stremite i znate način na koji to ostvariti. Sve što trebate napraviti je ustrajati u svojim namjerama. Naravno, put do uspjeha je posut trnjem i suočavat ćete se s puno prepreka.

Važno je da ne zaboravite da su upravo pogreške krucijalne na putu do uspjeha. One nas uče važnim lekcijama. Budite pametni i učite na vlastitim pogreškama. I tuđim, naravno.

4. Netko će vam uvijek biti pri ruci u nevolji.

Ideja da sami koračate kroz život je super i nekada to može biti pametna odluka. Ipak, ima situacija u životu kada nam je pomoć drugih neophodna.

Ljudi nas često znaju pozitivno iznenaditi kada ih upoznamo. Potrebno je samo da želimo upoznavati nove ljude. Bez prijatelja na koje se možemo osloniti, svijet je puno surovije mjesto.

5. Borba daje smisao životu.

Zamislite kako bi svijet izgledao kada se ne bismo morali pomučiti ni za što i da možemo dobiti što god poželimo. Djeluje kao ostvarenje snova sve do trenutka kada shvatimo koliko je takav život zapravo dosadan.

Potreban nam je izazov. Potreban nam je osjećaj da smo nešto postigli, a jedini način da u tome uspijemo je da se borimo za svoj cilj. Jednog dana ćete se s osmijehom prisjećati svih poteškoća s kojima ste se suočavali. U nečemu ste uspjeli, u nečemu niste, ali ste sretni zato što ste još uvijek tu.

6. Sposobni ste imati kontrolu nad svojim životom.

Život je onakav kakvim ga promatrate. Sva vaša iskustva, sve što radite i sve što vidite ima onakav smisao kakav mu vi date. Još važnije od toga je da prihvatite da postoje stvari u životu koje nemaju smisla i ne zaslužuju vašu pažnju. Imati kontrolu nad svojim životom nije lako, ali uz trud je to moguće postići.

7. Svatko od nas ima svrhu.

Stvar je tome da trebamo to prepoznati u sebi. Trebamo samo sebi dati vremena da shvatimo kako se ono u što vjerujemo reflektira na naš život.

Promjena je ono što čini život. Što želimo promijeniti i način na koji ćemo to napraviti oblikuje naše živote i našu osobnost.

Autor: Life Content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu