Categories Gadgeti

OD NOVE GODINE mnogi ne mogu koristiti WhatsApp, a evo i zašto i tko je u toj skupini

Slikovni rezultat za whatsapp gif

Jedna od mnogima najdražih aplikacija za chat prestat će raditi na Novu godinu.

Od 1. siječnja 2018. godine servis za izmjenu poruka na nekim će uređajima prestati raditi. Riječ je o Windows mobitelima 8.0, odnos starijim verzijama operativnog sustava, te BlackBerryu OS i BlackBerryu 10, kako piše “Independent”.

“Kada smo 2009. pokrenuli WhatsApp, tadašnji su mobiteli izgledali bitno drukčije nego danas. Apple App Store je tada bio star tek nekoliko mjeseci. Otprilike 70 posto mobitela koji su tada prodani bili su BlackBerry i Nokia”, piše u blogu koji je objavio WhatsApp.

“Operativni sustavi koje danas nude Microsoft, Google i Apple imaju 99,5 posto tržišta, dok su u vrijeme izlaska WhatsAppa imali manje od 25 posto”, navodi se u blogu.

Kompanija planira ukinuti podršku za aplikaciju WhatsApp i za Nokiju S40, ali tek 31. prosinca 2018., te za Android verzije 2.3.7., i starije, od 1. siječnja 2020. godine.

Aplikacije će se i dalje moći koristiti, ali za njih neće biti dostupna podrška što znači da bi neke odlike aplikacije s vremenom mogle prestati funkcionirati.

“Ovo je bila teška, ali ispravna odluka kako bi korisnicima omogućili što bolji način komunikacije s prijateljima, kolegama i članovima obitelji zahvaljujući WhatsAppu. Ako koristite neke od starijih verzija operativnih sustava, preporučujemo vam da se prebacite na noviji Android, iPhone ili Windows Phone”, stoji u blogu.

Slikovni rezultat za whatsapp gif

IZVOR: hr.n1info.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu