Categories Film i TV

12 NAJBOLJIH BRITANSKIH serija za dugu i hladnu zimu!

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

The Fall
Gillian Anderson je Stella Gibson, inspektorica koja je poslana u Sjevernu Irsku u lov na serijskog ubojicu. Ubojicu koji joj stalno izmiče i terorizira žene u Belfastu glumi Jamie Dornan.

Black Mirror
Britanska serija, čije je prikazivanje počelo 2011. godine. Autor je Charlie Brooker, koji ističe da je htio prikazati sve opasnosti razvoja tehnologije i naše ovisnosti o njoj.

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency
Radnja serije temelji se na jednom od najprodavanijih romana Douglasa Adamsa. Dirk Gently je detektiv okružen neprestanim kaosom, a zvijezda Samuel Barnett detektiv koji putuje kroz vrijeme, dok je Elijah Wood njegov pomoćnik.

Fleabag
Glavna junakinja serije ispovijeda se od prve sekunde u kameru, prepričavajući svoja ljubavna i seksualna iskustva. A kada dečko nije pri ruci, masturbira na – predsjednika Obamu koji drži govor. Seriju je napravila Phoebe Waller Bridge, britanska spisateljica i glumica koja je adaptirala svoju istoimenu monodramu o disfunkcionalnoj curi ovisnoj o seksu i pornićima.

Catastrophe
Irska učiteljica (Sharon Horgan) i američki biznismen (Rob Delaney) imaju jednotjednu avanturu koja završava trudnoćom. On se nakon vijesti o trudnoći seli u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi pokušao srediti stvari između njih.

Peaky Blinders
Radnja se u seriji odvija desetak godina nakon završetka Prvoga svjetskog rata, a zlodusi tog vremena lebde nad gradom i ljudima, te ako nisu potpuno odredili njihovu sudbinu, onda su je, bez sumnje, dodatno zatrovali. Tom Hardy maestralan je u ulozi ludog i inteligentnog šefa židovske.

Lovesick
Nakon što sazna da ima klamidiju, 20-godišnji Dylan povezuje se s bivšim partnerima kako bi ih  o tome obavijestio. Svaka epizoda fokusirana je na drugi odnos i daje duhovit pogled na stvari koji svi rade pogrešno kad pokušavaju kombinirati ljubav, posao i prijateljstvo.

Humans
Radnja serije odvija se u paralelnom svijetu, po svemu identičnom našem, osim prema jednoj maloj sitnici – androidima. Ovi roboti su zamijenili ljudski rad u mnogim svakodnevnim aktivnostima i brojnim poslovima. Nalaze se u gotovo svakom kućanstvu i brinu se za starije i nemoćne ljude. Iako ih je većina ljudi prihvatila u svome životu kao svakodnevicu, mnogi još uvijek gaje strah od takve napredne tehnologije, a neki joj se i žestoko protive.

Crazyhead
Radnja serije usmjerena je na dvije mlade žene s dugom povijesti psihijatrijskih problema i njihovu borbu s demonima.

The Crown
Najskuplja Netflixova serija i jedna od najiiščekivnijih drama ove godine. Serija prati život kraljice Elizabete II. nakon njezinog vjenčanja s princom Philipom.

Close to the Enemy
Radnja serije smještena je u hotel u razdoblju nakon bombaških napada na London tijekom Drugoga svjetskog rata.

Taboo
Serija u kojoj Tom Hardy ima glavnu ulogu, a čija je premijera najavljena za 2017. Radnja serije odvija se u 19. stoljeću, dok on traži osvetu za očevu smrt.

 ANTONIA BARIŠIĆ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu