Categories Događanja

PROSLAVA ZAVRŠETKA SEZONE zagrebačkoga HNK uz filmsku i glazbu iz mjuzikala

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u petak 30. lipnja svečano će obilježiti završetak još jedne uspješne sezone atraktivnim koncertom pod nazivom “Hollywood & Broadway, Marco Pierobon i orkestar Opere HNK u Zagrebu” na kojemu će orkestar zagrebačkoga HNK izvoditi popularne kompozicije iz kultnih filmova i mjuzikala, uz pratnju proslavljenoga svjetskog trubača Marca Pierobona i prvakinje zagrebačke Opere Adele Golac Rilović.

Program koncerta uključuje glazbu iz mjuzikla “Chicago” Johna Kandera, temu iz filma “Schindlerova lista” Johna Williamsa, suitu za orkestar i Jazz Drum Set iz mjuzikla ‘West Side Story” Leonarda Bernsteina, pjesmu “Summertime” iz opere “Porgy&Bess” Georgea Gershwina i druge poznate kompozicije.

Karizmatični talijanski glazbenik Marco Pierbon proslavio se nastupima s mnogobrojnim svjetskim orkestrima, a razni suvremeni značajni skladatelji, poput Giancarla Aquilantija, Angela Sormanija, Giuseppea Bonafinea ili Michelea Manganija posvetili su mu svoje skladbe.

U sklopu koncerta bit će dodijeljene i godišnje nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj sezoni – Nagrade Mila Dimitrijević za najbolje ostvarenja u dramskim predstavama, Nagrade Vladimir Ruždjak / Marijana Radev za najbolja  ostvarenja u opernim predstavama i Nagrade Oskar Harmoš/ Ana Roje za najbolja ostvarenja u baletnim predstavama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu