Categories Događanja

Premijerno predstavljen mjuzikl “Pacijenti”

Iako će premijerno biti prikazan ujesen, za medije i uzvanike prikazane su prve scene mjuzikla “Pacijenti”, za koji je libreto napisao Miro Gavran, glazbu Tonči Huljić, tekstove songova Vjekoslava Huljić, dok je redatelj i koreograf Igor Barberić.

Autor libreta, Miro Gavran, složio se kako je mjuzikl potpuno nešto drukčije od svega što je do sada radio: “Nakon brojnih drama i komedija na kojima sam u proteklih 30-ak godina radio, iskorak u mjuzikl za mene je bio istinsko osvježenje. Napraviti dobar mjuzikl bitno je složeniji posao nego napraviti verbalnu predstavu, ili čak film. S velikim zadovoljstvom surađujem na ovom projektu s Tončijem Huljićem, a nakon što nam se pridružio, Igor Barberić unio je svoju kreativnost i svježinu.”

redatelj Igor Barberić predstavlja ansambl

Upravo se Igor Barberić, inače jedan od najzaslužnijih za razvoj mjuzikla u Hrvatskoj, uhvatio redateljske palice i koreografije: “Jako me veseli što autorski mjuzikl postavljamo od početka, za razliku od kupljenih mjuzikala s licencijom. Ovdje kreativnost dolazi maksimalno do izražaja, kako kod mene kao redatelja, tako i kod autora i izvođača.”

Da će mjuzikl iznjedriti i brojne hitove dokazala je već najavna pjesma mjuzikla “Srce za vodiča”, koju izvode Petar Grašo i Hana Huljić, a koja već tjednima osvaja vrhove top-ljestvica slušanosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu