Categories Događanja

IZLOŽBA JOHNA PAVLISHA privukla brojna lica hrvatske društvene scene

Nikakvi fotografski ni make-up trikovi nisu potrebni za isticanje istinske ljepote, kako su zaključili brojni okupljeni na izložbi Johna Pavlisha. Pod geslom ljepote koja dolazi iznutramlad, no već eminentan fotograf predstavio je svoju četvrtu po redu samostalnu izložbu kojom se po prvi put u karijeri detaljnije pozabavio onim na prvi pogled nevidljivim – snagom duha i osobnošću.

S tim ciljem okupio je slavne predstavnice domaće javnosti te ih razotkrio u svim njihovim nesavršenostima kao pravim izrazom njihove osobnosti i istinske ljepote.  Izložbu su sinoć među prvima pogledali brojna imena društvene scene: Morana Saračević, Lana Gojak, Petra Kurtela, Mara Bratoš,  Nikša Kušelj, Petar Cvirn, dvojac eNVy room, Monika Kravić, Luka Grubišić, Miran Kurspahić, Nina Mia Čikeš, Đurđa Tedeschi, Boris Banović, Hrvoje Dumančić, Iva Majoli i brojni drugi.

Serijom od 10 crno-bijelih portreta želio sam ispričati intimnu priču, ne samo ovih 10 dama nego i svakoga od nas ponaosob. Sa svih strana obasipaju nas idealiziranim, stiliziranim i retuširanim prikazima poznatih osoba gdje se, u potrazi za savršenstvom, često iz vida gubi njihova prava osobnost. Čvrsto sam uvjeren da istinska ljepota dolazi iznutra, iz svijesti o tome tko smo doista“, navodi autor.

Bez make-upa i stilizirane kose, naoružane samo blistavim osmijesima, pred Pavlishev objektiv stale su Jelena Veljača, Tihana Harapin Zalepugin, Anamarija Brkić, Iva Radić, Judita Franković, Ljupka Gojić Mikić, Sara Renar, Ana Radišić i Antonija Matković. Konačni je rezultat serija fotografija koju ćemo dugo pamtiti, ne samo po vrsnosti autora nego i po poruci koju prenosi, a to je da – ljepota dolazi iznutra.

Od prvog predstavljanja javnosti Jana kolagen beauty posvećena je ljepoti koja dolazi iznutra na način da brižno odabranim sastojcima pozitivno utječe na lijep i njegovan izgled kože, koja je svojevrsno ogledalo našeg zdravlja. Priča ove izložbe o ljepoti vidljivoj bez trikova i pomagala kao što su make up i photoshop potaknula nas je na uključivanje i širenje poruke da je ono najvažnije često na prvi pogled skriveno“, istaknula je Mara Bekavac, brdnd managerica Jane kolagen beauty kao partnera projekta.

Izložba Johna Pavlisha Beauty Within – powered by Jana kolagen beauty može se pogledati u Galeriji Kranjčar do 20. veljače u vremenu od 11 do 19 sati. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

FOTO: ZVONIMIR FERINA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu