Categories Događanja

Dođite na Copacabanu!

Smještena na poluotoku Lapadu, točnije na njegovoj sjevernoj strani, ispod turističkog naselja Babin Kuk, ova je plaža zasjala u potpuno novom ruhu.

Plaža Copacabana svoje ime je dobila prije više od 30-ak godina, jer je najveca plaža u Dubrovniku.

Neugledna i zapuštena plaža uređivala se čak četiri godine i u nju je uloženo dva milijuna eura.

Obitelj Sentić, zajedno s umjetnikom Perom Mrnarevićem, radila je godinama na uređenju, sve kako bi spojili tradicionalno s umjetnošću. Novi vizualni identitet plaže posebno je razveselio Dubrovčane i njihove goste.

To je prva hrvatska plaža s umjetničkim skulpturama/instalacijama u hortikulturalno uređenom ambijentu čime se nastojalo razviti kreativan i umjetnički pristup turizmu i potaknuti mlade i perspektivne lokalne umjetnike da se uključe u njezino uređenje.

Ove godine glavnu riječ preuzeo je chef Gregorio Mannuci s vjerom da gastronomsku ponudu odmaknemo od klasične hrane masovne potrošnje. 

Plaža se prostire na više od 10 000 kvadrata. Svatko može naći kutak za sebe, bilo to uživanje na baldahinu, ispijajući pjenušac u jacuzziju pokraj mora ilit čitajući na stijeni Slobodnu i pijući kavu, te ujedno koristiti popust naše Club kartice.

Gosti su raznoliki, što je vidljivo da nema konkretne strategije u turizmu. Vidljivo je da se događa inercijom odnosno kanalima privatnog sektora. Zbog toga se i Dubrovnik gubi između masovnog i elitnog turizma.

Naša strategija je rad s gostima jedan na jedan, gdje u izravnoj komunikaciji s gostom ili preko agencije pokušavamo plažu prilagoditi njjihovim željama. Iz toga se rodila ideja uzimanja dvaju gumenjaka te formiranje nekoliko izleta zbog dodatne ponude, priča nam vlasnik Tin Sentić.

Riječ je o šljunčanoj plaži izrazito pogodnoj za obiteljski odmor, dok u večernjim satima ona postaje meka za one željne dobrog provoda.

Prve rezervacije za zakup plaže i to na nekoliko dana stigle su od jednog britanskog lorda, a šuška se da će ondje privatnim avionima doći i ostala najveća britanska elita.

Plaža se uređivala pune četiri godine. Bila je zapuštena, a priča bilježi da su se nekoć na njoj kupali dubrovački gospari. No, u doba bivše Jugoslavije nitko nije obnavljao tu divnu oazu. Nakon čak četiri godine i velike investicije, svaku godinu se pomalo u sitne detalje uređivao svaki detalj. Na ovim umjetničkim instalacijama radio je umjetnik Pero Marović, profesor na Akademiji kojem su u cijelom projektu pomagali lokalni ljudi jer su upravo oni najbolje znali kako očuvati stari autohtoni dio. Ništa se nije diralo, tako da je sačuvana i ta mala kao stancija iz 16 st. koja je restaurirana i ostala je iz doba Dubrovačke Republike.

U 16 st. obitelj Giorgi je odabrala baš ovo mjesto gdje je ugodno provoditi ljeto.

Individualnim pristupom gostu, nastojimo ostvariti njihov san. Želja nam je da boravkom na plaži imaju jedno novo iskustvo, ističe Karmen Sentić.

Osmišljenom ponudom i sadržajima vlasnici ove plaže žele da njihovi gosti dožive novo iskustvo te da se na taj način ponovno vrate na ovu divnu dubrovačku plažu.

Iz tog smo razloga osmilisli i naš loyality card program, kao Sunset cruise s gliserom uz čašu pjenušca, Snorkeliing kao novo iskustvo, pogled na dubrovačke zidine s mora, ističe Tin Sentić.

Upravo zbog ovako bogate ponude turisti su oduševljeni, te je neizbježna činjenica da će upravo Copacabana postati novo odredište na karti najboljih svjetskih plaža.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu