Categories Karijera & novac

ŽENE KOJE NOSE DEKOLTE bolje su šefice

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Žene koje nose dekolte na radnome mjestu u očima radnika su bolje šefice i smatraju ih izuzetno jakima. S druge strane, one koje su zakopčane do grla smatraju se ne baš toliko snažnima i manje zrelima.

Kako se navodi u studiji koja je provedena na Sveučilištu Wisconsin, žene koje raskopčaju nekoliko gornjih puceta na bluzama se smatraju moćnima.

„Također, istraživanje je pokazalo da žene koje ispod ne nose potkošulju izgledaju moćnije. Ovo otkriće ukazuje na složenost poruke koju šaljemo odijevanjem. Jasno je da provokativno odijevanje ima negativne posljedice, ali prava kombinacija odjeće je odraz moći“, navodi se u studiji.

U istraživanju je sudjelovalo 170 žena i 29 muškaraca koji su gledali fotografije žena iz ureda i ocjenjivali na osnovi njihovog izgleda kompetentnost i sposobnost vođenja. Žene koje su imale otkopčana puceta viđene su kao moćne i kao vođe.

Jedan od dobrih primjera je i poslovna žena Michelle Monet, vlasnica nekoliko tvrtki, koja je poznata po ovom stilu. Prije dvije godine postala je barunica, prenose mediji u regiji.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: KRSTARICA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu