Categories Karijera & novac

JESTE LI SE IKADA ZAPITALI ZAŠTO NE NAPREDUJETE U POSLU? Ovo bi mogao biti odgovor

Napredovati u karijeri može se tek ako sami nešto poduzmete u vezi toga. Donosimo stoga listu pogrešaka koje svi činimo, a koje nas sputavaju u napredovanju na poslu
Razgovarati o plaći ili tražiti bolje uvjete od nadređenih uvijek je teško, no teško ćemo napredovati na poslu ako se ne izborimo sami za sebe. Trebamo se stoga zauzeti za sebe i prestati činiti ovih pet pogrešaka koje nas sputavaju u daljnjem napretku u karijeri:

Previše smo fokusirani na dugoročno
Važno je imati dugoročni cilj, ali treba paziti da ne bismo zaboravili na sadašnjost dok smo toliko fokusirani na budućnost. Ako se usredotočimo na sadašnji trenutak, lakše ćemo uočiti mogućnosti koje se javljaju putem i biti otvoreniji prema eventualnim promjenama dugoročnog plana koje nam često mogu donijeti puno dobrog.

Ne cijenimo svoje vrijeme
Nema ništa loše u tome ako želite ostati dulje na poslu da biste se dokazali ili odradili nešto što niste stigli ranije, no postavite jasne granice. U protivnom će i ostali prestati cijeniti vaše vrijeme. Naučite stoga raditi učinkovitije, a ne dulje.

Ne razgovaramo o plaći
Razgovor o plaći je veliki bauk i to nekako posebno, čini se, u hrvatskom društvu. Često razmišljamo tako da trebamo biti zadovoljni činjenicom da uopće imamo posao i plaću, no to je pogrešan stav. Pri razgovoru uvijek moramo znati istaknuti svoje kvalitete i vjerovati sami u sebe. Ako sami sebe ne cijenimo i ne vjerujemo u svoje vještine neće ih cijeniti ni poslodavac. Zato se ne treba bojati ni samoinicijativno zatražiti veću plaću.

Čekamo “pravi” trenutak
Svatko je zaslužan za vlastiti uspjeh. Ako znate koji je vaš posao iz snova, nema boljeg trenutka da ga počnete “ganjati” od ovog u kojem ste trenutačno. Svatko sam kreira svoju sudbinu, zato nemojte gubiti vrijeme i odmah počnite ostvarivati svoje ciljeve.

Bojimo se neuspjeha
Ako ih naučimo prihvatiti, neuspjesi nas mogu ojačati, učiniti upornijima i inspirirati za daljnji rad i napredak. Svi se s njima susrećemo i ponekad nam je svima doista teško, no ako ih se samo prestanemo bojati, lakše ćemo napredovati i ostvarivati svoje ciljeve.

IZVOR: BURO247.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu