Categories LJEPOTA

SARAH BRIGHTMAN: ŽIVOT IZA SCENE! Glazbena diva, čiji se nastup u Zagrebu nestrpljivo očekuje, prodala je milijune albuma i stekla vječnu slavu, no privatni život uspjela je uglavnom zadržati u tajnosti

Tri desetljeća karijere na pozornicama diljem svijeta, milijuni prodanih albuma i titula najuspješnije sopranistice svih vremena Sari Brightman donijeli su brojna priznanja struke, ali i neskrivenu ljubav publike. Ipak, o samozatajnoj divi manje se zna izvan svjetala pozornice jer je njezin talent redovito u drugi plan stavljao neke zanimljive činjenice.

Tako je manje poznato da je Sarah Brightman karijeru počela u plesnoj skupini Hot Gossip te da je tijekom godina provedenih u grupi samostalno objavila nekoliko disco singlova.

U 21. godini života debitirala je na londonskom West Endu u kultnom mjuziklu Cats, tijekom kojeg je upoznala legendarnog glazbenog producenta Andrewa Lloyda Webbera i udala se za njega. Iako brak nije potrajao, poslovno su nastavili surađivati dugi niz godina.

Njezin duet s talijanskim tenorom Andreom Bocellijem Time to say Goodbye s 12 milijuna prodanih primjeraka postao je jedan od najizvođenijih singlova svih vremena. Njegova je popularnost nepromijenjena do danas, a singl je zaslužio i pomalo morbidno priznanje druge najomiljenije pjesme u Velikoj Britaniji za izvođenje na pogrebima (odmah iza Sinatrinog evergrina My Way). Godine 2014. najavila je pripreme za putovanje do Međunarodne svemirske postaje u Zemljinoj nižoj orbiti, no zbog osobnih razloga priliku da se njezin glas zaori i među svemirskim prostranstvima odgodila je do daljnjega.

Do sada je pjevala na mnogim jezicima, uključujući engleski, španjolski, francuski, latinski, njemački, turski, talijanski, ruski, japanski, mandarinski kineski i katalonski. Prije pet godina primila je priznanje UNESCO-a za posvećenost humanitarnom radu i promoviranje kulturnog dijaloga.

Neke zanimljivosti o slavnoj sopranistici otkrio je i organizator skorašnjeg koncerta u zagrebačkoj Areni, za koji vlada veliko zanimanje publike: „Sarah Brigtman veliko je ime u svijetu glazbe, što se vidi i po umjetnicima s kojima je dijelila pozornicu. U sklopu turneje ROYAL CHRISTMAS GALA pridružit će joj se zbor Gregorian i tenori Mario Frangoulis, Narcis i Fernando Varela te ne sumnjamo da prisutne očekuje nezaboravno glazbeno iskustvo“, poručio je direktor Star produkcije Alen Ključe.

Ulaznice za ovaj glazbeni spektakl, koji će se održati 21. prosinca, mogu se kupiti u sustavu Eventim ili na svim Eventim prodajnim mjestima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu