Categories Make-up

MAKE-UP ČAROLIJA koja skida više od pet godina s vašeg lica!

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Umjesto da gledate cijene estetskih tretmana kod kirurga, zašto ne biste isprobali nešto puno jeftinije i bezbolnije – ove trikove visažista i frizera koji u trenu skidaju godine s lica?!

OMEKŠAJTE LUK
Godinama ste činili razna čuda da biste dobili onaj fatalni luk obrve? Šteta. Naime, visažisti kažu da to s godinama ima anti-anti-age efekt, zapravo, kako starite, izgledate još stariji. Znamo, i mi smo se začudili, ali moramo vjerovati struci. Zato polako prestanite čupati taj dio obrva, a dok ne narastu, diskretno ih ispunjavajte smeđom olovkom sitnim potezima.

BIRAJTE SMEĐU
Ako želite skidati godine s lica, polako se opraštajte od crnog tuša, olovke za oči i obrve, pa čak i crne maskare. Općenito crna boja vizualno smanjuje oči, a smeđa će dati licu topliji, mekši ton i manje će isticati borice.

Čokoladno smeđa olovka za oči imat će najveći pomlađujući efekt, baš kao i olovka za obrve u smeđoj nijansi koja je ton, dva svjetlija od vaše kose.

KORISTITE KREMASTO UMJESTO RUMENILA U PRAHU
Kremaste formule bolje će se stopiti s kožom, dat će joj boju, ali ne i onaj efekt maske koji se lako može dogoditi ako nanosite rumenilo u prahu. Isto tako, izbjegavajte formule u gelu – iako bolje izgledaju na mladoj koži, na zrelijoj će se jako teško razmazivati i rezultat može ispasti jako loš.

IZBJEGAVAJTE GLITTER
Sve što ima sjaj ili šljokice trebali biste pokloniti nekome – jer ovo itekako naglašava linijice i bore. Umjesto kozmetike sa shimmer efektom, birajte onu koja će vam dati satenski sjaj ili, još bolje, birajte mat make-up. No, kad je riječ o puderu, on nikako ne smije biti mat, nego imati blagi sjaj. Jedan od načina da ovo postignete je da umiješate malo, ali jako malo, highlightera u svoj tekući puder ili da njime istaknete vrh jagodica i hrbat nosa.

POSVIJETLITE KOSU
Što je vaša kosa tamnija, to će ona više naglašavati bore. Zato polako posvjetljujte kosu, jer će to omekšati vaše lice i pomladiti ga, ali nemojte pretjerati. Da biste izgledali što prirodnije, posvijetlite kosu za najviše dvije nijanse od vaše prirodne. Pramenovi su također dobar izbor, ali oni u toplim zlatnim ili medenim nijansama.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: GRAZIA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu