Categories Make-up

IZLAZITE VAN I MUČI VAS MAKE-UP? Evo kako da vam korektor potraje cijelu noć

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
Tragovi umora nakon dugog radnog tjedna često ne nestaju s lica ni preko vikenda.
A nitko ne želi izaći navečer van s podočnjacima i crnim krugovima oko očiju, zar ne? Zbog toga je korektor naš vjerni saveznik čak i u neradnim danima, a evo i kako ćete postići da ostane na licu cijelu večer, ma koliko god neobuzdan bio izlazak:
Manje je više
Mnoge žene vjeruju da će, ako nanesu više korektora, bolje prekriti nedostatke, no to je potpuno pogrešno. U ovom slučaju vrijedi zlatno pravilo “manje je više” jer će se veća količina korektora na licu stvrdnuti te tako privući još više pozornost na nedostatke koje ste htjele prekriti. Najbolji način da prekrijete podočnjake korektorom jest taj da ga lagano prstom natapkate oko očiju, a kako biste minimalizirali njegovo nakupljanje u sitnim borama, obavezno prije toga lice namažite hidratantnom kremom.
 
Koristite primer
Osnovna svrha primera je ta da stvore savršenu bazu za šminku te da je održe na mjestu. Stoga uopće nije potrebno ni objašnjavati zašto bi se ovaj proizvod trebao naći u svačijoj make-up torbici, a za područje oko očiju najbolje je koristiti primer za sjenilo.
“Zapečatite” ga puderom
Nakon što ste nanijeli kremu, primer i korektor, vrijeme je za sljedeći korak koji će pomoći održati šminku na mjestu. Korektor je potrebno “zapečatiti” na mjestu, a u tome vam najbolje pomaže puder u prahu ili kamenu. Nabavite jedan u prilagodljivoj nijansi kako biste ga mogli koristiti tijekom cijele godine jer s ovim proizvodom ne treba pretjerivati pa će vam i dugo trajati.
 
Papirići za matiranje
Blot, odnosno papirići za matiranje lica, proizvod su kojega trebate uvijek imati u svojoj torbici. Osim što u trenu upijaju masnoću, pomažu i u dužem zadržavanju šminke na licu. Samo prislonite blot papir preko našminkanog dijela lica na par sekundi kako bi se šminka bolje upila u lice te tako duže potrajala.
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu