Categories Kosa

OVO TREBATE ZNATI ako bojite kosu sami kod kuće

Slikovni rezultat za woman coloring hair gif

Planirate li sami obojiti kosu, budite pažljivi, posebno ako volite eksperimentirati s ekstremnijim nijansama. Da bismo vam olakšali taj postupak, pročitajte sedam korisnih savjeta koje morate znati prije nego što krenete s kućnom frizerskom avanturom.

1. Odredite svoju prirodnu boju kose
Ako već neko vrijeme niste vidjeli svoju prirodnu boju kose, važno je da znate kako ona izgleda. Boja za kosu koju ste vidjeli na reklami na vašoj kosi neće tako izgledati, stoga se raspitajte kod stručnjaka o vašoj boji i doznajte je li ona topla ili hladna.

2. Od viška glava ne boli
Izbjegnite situaciju da tijekom bojenja kose ostanete bez boje. Nemojte štedjeti na količini jer je sigurno bolje imati više boje nego ostati bez nje prije završetka bojenja.

3. Birajte svjetlije nijanse
Kada je riječ o bojama i nijansama, budite oprezni. Boja će na vašoj kosi uvijek ispasti tamnija nego što je to prikazano na kutiji ili mapi s tonovima. Kosu je uvijek lakše potamniti nego posvijetliti.

4. Preskočite pranje kose
Planirate li bojiti kosu, preskočite pranje kose barem za dan ili dva. Prirodna masnoća koju proizvodi vaša koža štiti tjeme od iritacija, a osim toga, boju ćete lakše nanijeti i ravnomjerno rasporediti po cijeloj kosi.

5. Promijenite šampon
I šampon za kosu može biti krivac za kratki vijek vaše lijepe i svježe boje. Šamponi poput onih protiv prhuti imaju snažno djelovanje koje može uništiti vašu novu boju, stoga radije odaberite blaže šampone poput onih za obojenu kosu.

6. Održavajte kosu
Obojena kosa brže se isušuje te ju je potrebno pravilno zaštititi. Maske za kosu idealne su protiv isušivanja te će vašoj kosi vratiti svježinu i sjaj. Masku nanesite barem jednom tjedno i vaša će boja dulje ostati lijepa.

7. Nemojte bojiti kosu iza 19 sati
Iako zvuči neobično, izbjegavajte kasnovečernje bojenje kose. To nema nikakve veze s kvalitetom bojenja, nego sa snalažljivošću. Ako niste vješti u bojenju kose ili, pak, eksperimentirate sa snažnim bojama, postoji velika šansa da vaša boja neće ispasti kako ste mislili. Imajte na umu da vas u takvoj situaciji jedino profesionalac može spasiti, a ako se zatvori vaš frizerski salon, nema vam spasa.

Slikovni rezultat za woman coloring hair gif

IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu