Categories Kosa

KAKO GRIJEŠIMO s regeneratorom za kosu? Otkrijte!

10

Pravilno korištenje regeneratora za kosu može poboljšati izgled kose, donijeti veći volumen i maknuti masnoću. Osam je najčešćih grešaka koje radimo priliko nanošenja regeneratora.

Najčešći krivac za beživotnu kosu kojoj nedostaje volumen, unatoč redovitim posjetima frizeru, je pogrešno korištenje regeneratora za kosu.

Bez obzira na trud, čini nam se kao da nikako ne možemo dobiti izgled njegovane i savršeno oblikovane kose poput one iz frizerskog salona. Nakon što ju osušimo, nekako sama od sebe splasne i izgubi onaj efekt koji smo nastojali postići.

Postoje brojni razlozi zbog kojih imamo beživotnu kosu. Osim što vjerojatno nismo vješti kao što su profesionalni frizeri, razlog za neuspjelu frizuru krije se i u greškama koje radimo prilikom pranja kose. Ponekad je posljedica pretjeranog korištenja regeneratora ili njegova nepravilnog korištenja, no to je tek početak pogrešaka koje radimo.

Provjerite koje su najčešće greške.

Regenerator nanosite na korijen kose
Korijenu nije potreban regenerator jer koža na tjemenu proizvodi sebum, prirodno ulje koje štiti vlasište od nečistoća. Vlasište je mnogo manje oštećeno u odnosu na vrhove kose jer su vrhovi stalno izloženi tretiranju i isušivanju, stoga iziskuju redovitu obnovu.

Vlasište je najmlađe, najzdravije područje kose“, objasnio je Nick Arrojo, stručnjak za kosu i vlasnik salona u New Yorku, dodajući kako je regenerator potrebno umasirati na vrhove kao najoštećeniji dio kose, prenosi #T-Portal.

Pretjerujete s regeneratorom
Nanosite li regenerator u prevelikim količinama, to može učiniti vaši kosu teškom, posebice ako imate jako stanjene vrhove. Važno je umjereno nanijeti regenerator na vrhove koji se petljaju, što znači oko 10 centimetara kose.

Uopće ne koristite regenerator
Mnogi imaju fobiju od toga da će im regenerator zamastiti kosu, no činjenica je da, ako ga ne koristite, kosa će vam vrlo brzo nakon pranja postati lomljiva i beživotna.

Ako povremeno ne koristite regenerator, nećete naštetiti kosi. No savjetuje se da to ne pređe u naviku. Ako imate masni tip kose bilo bi dobro izbjegavati preparate koji sadrže silikon jer zbog njega kosa može postati teška i masna i izgledati prljavo.

Kosa vam je gusta i čvrsta pa ne koristite regenerator
Učestalo korištenje regeneratora revitalizira isušenu i oštećenu kosu, pa ga se preporučuje koristiti najmanje jednom tjedno. Osobe koje imaju suhu kosu ili ju kontinuirano bojaju najbolji su kandidati za učestalu primjenu regeneratora, a to je svako drugo pranje.“, prenosi #T-Portal.

Preporučuju se preparati za kosu s arganovim, maslinovim ili jojobinim uljem koji obnavljaju, zaglađuju i mekšaju kosu. Dobro je i povremeno nanijeti i masku koja hrani kosu i vraća sjaj.

Koristite 2u1 šampone za kosu
Šamponi 2u1 nisu dobri u praksi koliko u teoriji. Ovi proizvodi nisu učinkoviti na kosi koja je duža od brade. Vrhovi zahtijevaju dodatnu obnovu jer je kosa do razine brade je obično stara barem godinu dana.

Ne koristite odgovarajuće preparate
Potrebno je prilagoditi rutinu njege vašoj kosi. Ako ju bojite, izaberite regenerator koji sadrži vitamine koje umiruju i proteine koji su važni za bojom tretiranu kosu.

Ako vam je kosa tanka i lomljiva, koristite dubinske regeneratore i maske za obnavljanje koje morate ostaviti da odstoje. To će vam hidratizirati kosu i lakše ćete je oblikovati, bez da se opusti i splasne.

Dodatan savjet: Izbjegavajte preparate koji sadrže vosak koji isušuje kosu.

Predugo držite regenerator na kosi
Uvijek čitajte upute za korištenje određenog preparata. Ako vam je regenerator predugo na kosi, dobit ćete kontraefekt. Kosa će vam biti teška i brže će se zamastiti. Idealno vrijeme za držanje regeneratora na kosi je maksimalno dvije do tri minute.

Prvo šamponirate kosu
Jedna od najčešćih zabluda u koje vjerujemo je ta da prvo moramo šamponirati kosu. Ako koristite regenerator nakon šampona, na kosi će vam uvijek ostati manje količine regeneratora koje ne možete dobro isprati i to će onemogućiti voluminoznost. No, koristite li regenerator prije šampona, isprati će se višak regeneratora, kosa će postati poletna i puna volumena.

5

IZVOR: tportal.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu