Categories Fitness

OVAJ SAVJET olakšat će vam treniranje ljeti po najvećim vrućinama

Olakšajte si trening tako da se prije njega istuširate hladnom vodom kako biste snizili tjelesnu temperaturu i otkucaje srca. Točke na kojima se mjeri puls, poput žila na vratu i zapešćima, hladite ledenim ručnikom, a to će rezultirati hlađenjem cijelog organizma u daljnjih sat vremena.

Ručnik možete nakon toga prebaciti iza vrata i preko glave, a to će vas dodatno rashladiti. Osjećaju hlađenja na koži pridonijet će ulje paprene metvice koje možete nanijeti na stražnji dio vrata i sljepoočnice.

Odjenite prozračnu odjeću bez rukava i predugih nogavica. Lagana kapa koja pušta vrućinu odlično je rješenje za zaštitu od sunca ako ste se ipak odlučili na sunčani trening, a ako trčite, trčite po sjenovitoj šumi ili se sakrijte u klimatiziranu teretanu.

Kad je jako vruće, ne tjerajte se na jak trening jer će vas vrućina samo iscrpiti, a možete podlijeći i toplinskom udaru. Znat ćete da trenirate dovoljno jako ako morate udahnuti svakih tri do šest riječi.

Računajte i da su neke ljetne aktivnosti potrošači kalorija, poput pranja automobila koje u pola sata odnosi 100 kalorija ili vrtlarenja koje troši 148 kalorija. I bacanje frizbija, šetnja psa ili odbojka na plaži i košnja trave nekad mogu zamijeniti vaš trening.

HIIT (visokointenzivni) trening ljeti je dobra opcija jer u kraćem vremenu osigurava brže sagorijevanje kalorija. Kad je vrijeme toplije, mišići su zagrijaniji pa ih lakše možemo rastegnuti. Stoga pokušajte u ovo doba poboljšati svoju fleksibilnost jednostavnim joga pozama.

IZVOR: 24SATA.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu