Categories Modne novosti

Nova kolekcija Ane Marije Ricov savršeno će se uklopiti u svaki urbani ormar

Dizajnerica Ana Maria Ricov predstavlja kampanju za svoju novu kolekciju IKI ext., koja je modnu publiku oduševila na nedavno održanom BIPA FASHION.HR-u. Nova kolekcija svojevrsno zaokružuje ovogodišnju modnu priču poznate dizajnerice. Naime, koncept jesensko-zimske kolekcije nadovezuje se na onu prethodnu u kojoj je Ana Maria Ricov inspiraciju crpila iz japanskog estetskog kreativnog koncepta IKI. Lišenost dodatne, moglo bi se reći nepotrebne scenografije, dizajnerica novom kampanjom u fokus stavlja same kreacije.

IKI se može prevesti kao “profinjena spontanost”, a sugerira privlačnost u kreativnoj razigranosti i nepredvidivosti, a opet njeguje pročišćenost i suptilnost. U samom izrazu je ovaj koncept vrlo atraktivan i svjež. U svojoj novoj kolekciji dizajnerica Ana Maria Ricov ponovno svoj inspirativni naglasak stavlja na jednostavnu, sofisticiranu i spontanu formu koja ističe originalnost i stilski sklad. Sama konstrukcija bazira se na rezovima ravnih linija pod oštrim kutovima, a naglasak je stavljen na geometrijske elemente. Nakon velikog uspjeha proljetno-ljetne kolekcije, Ana Maria Ricov svim modnim zaljubljenicima nudi nastavak svoje modne priče. U želji da se kreacije iz nove kolekcije nadovezuju i nadopunjuju na one prethodne, dizajnerica stvara zaokruženu modnu priču u kojoj je naglasak stavljen na pročišćene komade jednostavne u svojoj formi, a ipak upečatljive kroz svoju geometrijsku i koloritnu razigranost.

Kolekcija se temelji na vuni, pamuku i viskozi, a posebnost u novoj sezoni je i tisak koji je dizajnerica sama kreirala. U pitanju su razigrani, nenametljivi i spontano pozicionirani geometrijski elementi koji su izvrsno nadopunili kolorit same kolekcije. Prevladavaju pješčane nijanse, crna i siva boja, a svježinu i toplinu unose crveni, narančasti i plavi tonovi. Glavne zvijezde ovosezonske kolekcije su oversized kaputi koji pristaju izvrsno uz aktualne, ali i prethodne kreacije Ana Marije Ricov. Kolekcija je čisti prêt-à-porter, pri čijem je kreiranju dizajnerica naglasak stavila na nosivost i funkcionalnost, kao i lako kombiniranje s basic komadima iz ormara svake urbane žene.

Foto: Doris Fatur

Model: Iva Marušić (Talia Model)

Make-up: Petra Sever

Kosa: Matej Tonković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu