Categories Modne vijesti

VRHUNSKA MODA U REŽIJI “HIPPY GARDENA” U FUNKCIJI NOVOG VREMENA, vremena snažnog urbanog identiteta

Sinoć je Muzej suvremene umjetnosti zasjao posebnim modnim sjajem. Ovaj urbani prostor odisao je apsolutnim doživljajem modne profinjenosti za koju je u potpunosti zaslužna Đurđica Vorkapić. Prostor Galerije MSU pretvorila je u dugu bijelu modnu pistu, a sâm hol muzeja u suvremeni ambijent upotpunjen refleksijom svjetlosti glomaznih svjetlećih kugli.

Kolekciju za nadolazeću jesen i zimu prikazala je u 55 pomno odabranih modela pročišćenog izraza i jasne idejne osnovice. Izrazito kompleksna kolekcija sjajno ujedinjuje potrebe suvremenog tržišta mode i glavnih aktera nove generacije potrošača. Naime, vizija žene kroz oči dizajnerice Đurđice Vorkapić predstavlja modernu ženu kao snažnu i delikatnu silu koja zna što želi.

Đurđica Vorkapić: “Sretna sam što snove pretvaram u stvarnost, a stvaralačku ljubav u djela”.

Paletom monokromatskih boja upotpunjenom metaliziranim nitima, odjevni komadi kolekcije nadilaze svaku dosadašnju kolekciju i otvaraju put novoj viziji Hippy Gardena i Đurđice Vorkapić. Kolekcija je zamišljena u tri segmenta, kao svojevrsni spoj nekoliko naličja moderne, modno osviještene žene. Od maskulinih krojeva kaputa, hlača i sakoa do vizualno impresivnih printeva, koji su originalno rješenje brenda, do naposljetku večernjih haljina, kolekcija je jednako kompleksna koliko i jedinstvena.

Pročišćene linije i simetrične siluete  upotpunjene su decentim metalnim detaljima poput metaliziranog ruba, otvorenog industrijskog kopčanja te ušivenih metaliziranih niti. Također, modeli su nerijetko praćeni prozračnim vezanjem od tila kojima je uspješno nadomještena esencija ženstvenosti te se odlično slaže s teškim metalnim detaljima. Poseban naglasak dan je na predimenzionirane odjevne predmete načinjene od talijanskog mohera i alpake poput asimetričnih vesti, šalova pa čak i haljina. Nadalje, nezaobilazne bomber jakne s autorskim printom i elegantni kaputi izrađeni su od bogatog štofa s vunenim detaljima na orukavlju te sjajni spektar sakoa i kombinezona koji se igraju na marginama maskulinosti i ženstvenosti suvremenog subjekta.

Za frizure modela, niski zalizani rep, zaslužan je  Studio Evelin pod kreativnim vodstvom Evelin Benković, dokazujući kako već godinama suradnja s Hippy Gardenom ostvaruje odlične rezultate i impresivne lookove, a kako nijedna frizura ne bi bila potpuna bez odlične šminke, iz beauty svijeta nam dolazi novi brend make-upa „trend IT UP“, koji se odlično uklopio u cjelokupnu kolekciju s glavnim motivom naglašenih usana modela kroz široki spektar boja, čineći ga nosivim u svim prigodama.

Također, važno je napomenuti te ovim putem pohvaliti ustrajnost Hippy Gardena na kontinuiranoj suradnji s Borovom, istovremeno potičući kultnu tvornicu obuće i prije svega, hrvatski proizvod. Obuća zaokružuje kompletnu kolekciju vodeći se prema glavnim trendovima sezone poput baršunastih čarapa-čizmi iznad koljena, čizmi na vezanje i redizajniranim gumenim čizmama s originalnim printom.

Sve u svemu, neiznenađujuće, Hippy Garden i Đurđica Vorkapić još su jednom uspješno opravdali uspjeh brenda i dokazali kako hrvatska modna industrija ima itekakvog potencijala i da može čvrsto konkurirati onoj svjetskoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu