Categories Modne vijesti

THINGS I MISS! Komadi odjeće koje ne želite propustiti

Zagrebački concept store Hysteria od ovoga vikenda postao je bogatiji za još jedan modni brend. Slovenski Things I Miss više je od samog brenda – to je vizija, filozofija i koncept. To je stav. Svijest. To je više od same haljine ili torbe. To je nešto što proizlazi iznutra, od suštine njihovog kreativnog procesa. To je ljubav prema stvaranju, osjećanju i življenju s materijalima. Svoju viziju i način kreiranja u Zagreb je došla predstaviti vlasnica i dizajnerica brenda Things I Miss Tina Princ, čije kreacije pričaju jednu potpuno novu priču.

Things I Miss je instinktivni svijet tijela i oblika. Sirovost života i pripovijedanja. Jaka vizija. Strast. Smisleno putovanje sa sviješću o uzrocima i posljedicama. Svaki komad dizajniran je s puno strpljenja. To je putovanje, misija podizanja svijesti koja istodobno nudi beskompromisni stil i divljinu, kao i senzualnost i strast.

Naša najveća opsesija jest uzeti komad tkanine ili nekog drugog materijala i pretvoriti ga u skulpturu koja stoji na nama kamo god idemo. Obožavamo istražiti potencijal materijala, njegov karakter i pozvati ga da postane ne alat u našem životu, nego naš put i vaš poseban komad. Odjeća je naša druga koža. Torbe su naša pokretna pohrana. Naš je stil jednako sirov i primaran kao i sâm život“, objašnjava Tina Princ.

U Things I Missu neće ponuditi kolekcije. Ona stvara posebne edicije kada je inspiracija jaka i dovoljno duboka. Forme i materijali nude mnoštvo stilova koji nadilaze godišnja doba, raspoloženja i prigode. „Kombinirajte komade i materijale, stvarajte slojeve, igrajte se načinima njihovog nošenja, okrenite ih naglavce i uvijek sušite i spremite ih zarolane u čahuru ili vezane što je moguće čvršće kako biste zadržali njihovu divlju organski oblikovanu i strukturiranu formu. Ovo je stav i raspoloženje naših edicija i kreacija“, objašnjava Tina Princ, vlasnica modnog brenda Things I Miss.

U Things I Miss brendu vjeruju da je tkanina naša druga koža, a forme i oblici koegzistiraju s ljudskim tijelom. Svako tijelo njihovim kreacijama daje drukčiji oblik. Svaki pokret opskrbljuje ih kisikom. Suživot tijela i odjeće uzbudljiva je priča. Inspiracija. Vjeruju u pažljivu obradu tkanine tijekom kreativnog procesa. Vjeruju u svetost stvaralačkog prostora i u ljubavi koja se ulaže u stvaranje svakog posebnog komada.

Things I Miss iskreni je zagovornik kružnog dizajna, višekorisnosti, modularnog, nula otpada, manje je više, reciklirajućeg i slojevitog koncepta, prirodnih, organskih i certificiranih tkanina, inovativnih i Earth-friendly materijala i organskog procesa kreiranja i poezije koja naglašava kreaciju kao cjelinu, ali i njezine pojedinosti. Kada uđete u priču Thing I Miss, postajete dio razvijenog plemena koji predstavlja izvanredan stil sa svjesnim sudjelovanjem u životu i protivi se oštećivanju ljudi, biljaka, životinja i našeg prekrasnog planeta.

Najnoviji komadi iz aktualne edicije brenda Things I Miss, koji osim odjeće uključuju i torbe te nakit, mogu se ekskluzivno pronaći u concept storeu Hysteria u dvorištu Tesline 9.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu