Categories Modne vijesti

POZNATI DIZAJNER Silvio Vujičić predstavlja žensku capsule kolekciju za proljeće

Hrvatski dizajner i umjetnik Silvio Vujičić predstavio je kapsulnu žensku kolekciju za proljeće 2018. putem lookbooka

U kolekciji je korišten svojevrsni “konzervatorski princip” u nastanku tekstila i formi. Lagani popelini i lanene tkanine tehnikom su sitotiska, u plavoj boji, otisnute modnim crtežima, zapisima te listama uzvanika modnih događanja iz arhiva E.A. 1/1 S.V. studija. Pojedini natpisi na tekstilu ispisani su plavom kemijskom olovkom koristeći pritom laserom izrezane šablone.

Najčešći motiv u printu je logo braenda E.A 1/1 S.V. te njegova definicija ((E.A.) ÉPREUVES D’ARTISTE In English, “Artist’s Proof”: an impression of a print taken in the printmaking process in order to see the state of a plate (or stone, or woodblock).

A proof may show an incomplete image, a trial impression, that in modern practice describes an impression of the finished work identical to the numbered copies. (1/1) Edition. A number of the piece. (S.V.) Silvio Vujičić).

Novonastali spoj sitotiskarske boje i tinte iz kemijske olovke na površini tekstila pokušava se zaustavit u njegovom prirodnom procesu na način da ga se prelijeva silikonom ili samo djelomično tretira ručnim namazima istog kako bi se tinta kemijske olovke djelomično s vremenom isprala s određenih mjesta.

Crtežima na površini odjevnih predmeta na taj je način predefiniran vijek trajanja. Taj princip očuvanja “nestabilne” materije dolazi do vrhunca pri izradi jakni čiji “kostur”, izrađen od lanene tkanine, nosi na sebi našivene latice cvijeta bijelog božura.

Prethodno isprešane latice božura rukom su iscrtane kemijskom olovkom te su potom plastificirane.

Njihov proces raspadanja na taj način je zaustavljen, a novonastali odnos biljne materije, crteža kemijskom olovkom i reflektivne plastike daje ovim jaknama dojam svojevrsnog u vremenu zaustavljenog buketa. Kolekcija je dostupna u showroomu “Duboko Unutra” (Mesnička 7) u Zagrebu.

IZVOR: BURO247.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu