Categories Modne vijesti

POGLEDAJTE NOVU DRAMATIČNU kampanju Jelene Holec

Dizajnerica Jelena Holec predstavlja vizuale nove kolekcije „HYPHO“, koju karakterizira sasvim drukčija interpretacija fotografija vrsne hrvatske fotografkinje u printevima.

Pomalo mračna kolekcija HYPHO odiše brojnim kontrastima i već tradicionalnim eksperimentiranjem siluetama ženske odjeće. Svi odjevni predmeti, od voluminoznih kaputa,  do asimetričnih koktel haljina presvučeni su prepoznatljivim uzorcima dizajnerice. Zatamnjena paleta boja daje široku mogućnost kombiniranja i izražavanja osobnog stilskog pečata.

Ova kolekcija je za mene posebna upravo zbog procesa nastajanja samih printeva. Nakon dizajniranja uzoraka tkanina iz različitih izvora i litografija u prošlim sezonama, ovaj put sam se odvažila za izvor iz objektiva naše fotografske dive Mare Milin. Organske fotografije drveća i krošnji stopile su se sa linijama tijela. Želja mi je bila prenijeti bezvremenske momente njene fotografije na odjevne predmete“, objasnila je dizajnerica.

Monokromatika početnih fotografija dominira na odjevnim predmetima, a njihova linijska struktura dodatno naglašava linije odjevnih komada. Ručno završavani predmeti i krojevi koji ne slijede sezonske trendove protuslovni su današnjoj brzinskoj proizvodnji u modnoj industriji. Suprotstavljanje različitih ploha i tekstura,strogih linija i drapiranih elemenata,volumena i naglašenih ukrojenih elemenata daje zanimljivu vizualnu igru.

MUA: Kasandra Draganić
Styling: Doris Fatur
Fotografije: Zvonimir Ferina
Model: Zita Nikić (Talia Model)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu